Blending session med Tom Jones fra Diageo

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

I forbindelse med frigivelsen af Johnnie Walker Red Rye Finish var Brand Ambassador for Diageo Tom Jones en tur i København.

Red Rye er sat sammen af Port Dundas, Cameronbridge, Chardu og en unavngiven malt. Disse 4 komponenter er så efterfølgende afsluttet 6 måneder på amerikanske fade der har indeholde Rye whiskey.

Målet med denne Johnnie Walker er bartenderne, der kan benytte denne til drinks.

Det er en forholdsvis mild blend, hvilket man næsten også kan fornemme ud af de tre navngivende malts med et lille tvist fra fadene der har indeholde Rye.

Herefter var der mulighed for selv at stifte bekendtskab blending. Foran os stod fire forskellige komponenter, der var Grain - Creamy and sweet og tre malts med henholdsvis betegnelsen fresh fruit, rich fuite og smoke. Hvilke 4 destillerier det var fra blev ikke nævnt.

Målet var så at prøve at lave en blend til et bestemt formål som vi selv skulle finde på.

Det var meget spændende at forsøge at stykke noget sammen som skulle ramme formålet. Og det er altså svære end man tror at lave en fornuftig blend. Eneste hint, var at skulle være forsigtig med den røget malt, der skal ganske meget lidt til før alle andre komponenter ikke kan lugtes eller smages.

Tom kunne efterfølgende fortælle hvorledes nogle malts ikke nødvendigvis går godt sammen. Selvom man har to gode og spændende komponenter, så er det ikke sikkert at der vil komme noget godt ud af de to komponenter sammen. Han kunne også fortælle at grain kan bruges til at fremhæve andre malts nuancer i en blend.

Til sammenligning så har Diageo brugt mere end 50 forsøg og mange forskellige malts og grains i disse forsøg inden Red Rye Finish var som de ønskede det.

Log-på for at kommentere