Whiskysmagning med Massimo (Max) Righi fra Silver Seal

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Caribbean Rum Trader Aps i Århus havde inviteret til en dram sammen med Max fra Silver Seal.

Max der har Silver Seal aftapningerne var en smut forbi Århus blandt andet, hvor han kunne fortælle lidt om sine produkter og hvorfor de ender i sortimentet.

Et udtryk han brugte flere gange var at whisky ikke skal gøres mere kompliceret end det er. Hvilket synes jeg tydeligt afspejler sig i Max’ produkter. Dermed ikke sagt at det er simple whisky han har i sit sortiment, tværtimod. Personligt synes jeg at han høre til den absolutte top inden for aftapper af god whisky.

Som det kan ses her under er der tale om Cask Strength produkter vi skulle smage på. Dog er et af Max’ udvælgelses kriterier er at spiritus er at alkohol ikke må være gennemtrængende. Dvs. at et ikke må smage af alkohol.

Og efter af have smagt 7 forskellige aftapninger, må jeg erkende at til trods for at en af aftapningerne er på 57,1% alkohol, så var der ikke behov for at tilsætte vand på noget tidspunkt.

Når der skal udvælges fade er der selvfølgelig også andre kriterier. Han udtaler selv at prisen for et godt fad er underordnet. Det vigtigste er kvaliteten af indholdet.


Når fad prøver modtages, smager Max på disse mindst tre gange, henholdsvis morgen, middag og aften. Den der smages om aften, smages gerne sammen med gode venner. Modsat Danmark, så nyder mange italiener gerne whisky på en restaurant efter maden. Så for ham er det vigtigt at det han aftapper kan nydes efter et godt måltid. Hvis sample godkendes på alle tre tidspunkter, købes fadet og han får det aftappet.

Designet af flasker og kasser står Max selv for.

Max udvælger ikke kun fade til sig selv, men har også været inde over fad udvælgelse til aftapninger til blandt andet Wilson & Morgan og Sansibar Whisky. I samarbejde med Sansibar Whisky kommer der en ny serie hvor de er gået sammen om at finde de rigtige fade. Hvis jeg husker rigtigt, så skulle der komme 4 aftapninger i første omgang hvor Sansibar og Max er gået sammen om at finde nogle spændende fade.

Log-på for at kommentere