The Balvenie 50 YO Cask 4567 til Danmark

Pressemeddelelse: Her er whiskyen, der er mere værd end din bil

En af verdens absolut dyreste whiskyer kan nu blive din. Som det foreløbige højdepunkt i et af verdens største whisky udvalg i grænsebutikken Scandlines BorderShop Puttgarden, kan du nu købe en af de dyreste single malt whiskyer, The Balvenie 50 YO, til den nette sum af 249.999 kr. flasken.

Whisky-destilleriet The Balvenie vil med garanti vække genklang i whisky-elskeres ører. Siden 1892 har destilleriet været kendt for at producere nogle af verdens mest eksklusive gyldne dråber. Derfor var det store nyheder, da destilleriet for nylig offentliggjorde frigivelsen af to flasker af The Balvenie 50 YO Cask 4567 – en helt unik 50 år gammel single malt til en værdi af hele 249.999 kr. flasken.

Det er uhyre sjældent, at en whisky overlever 50 år og endda opnår en smag, der står målt med den årelange indsats. Scandlines BorderShop, som har et af verdens største udvalg af whisky, har gennem længere tid oparbejdet et stort sortiment af eksklusiv spiritus og har ved denne indsats sikret sig retten til at sælge den eksklusive flaske.

– Vi har længe suppleret vores faste sortiment med eksklusiv spiritus, og derfor er vi meget glade for som en af to butikker på verdensplan i år at få muligheden for at kunne tilbyde The Balvenie 50 YO. Den fasttømrer nemlig vores position blandt verdenseliten af forhandlere af den fineste spiritus. Det kan måske virke lidt sjovt, at en grænsebutik forhandler så dyre flasker, men vi oplever en stigende efterspørgsel på de helt dyre varer. Kunderne vil også gerne have kvalitet, og BorderShop er i dag meget mere end pallevarer, siger Kerim Lindved Aydin, som også er direktør for grænsehandel hos Scandlines BorderShop.



Smagsnuancer udviklet over et halvt århundrede

The Balvenie 50 YO Cask 4567 er en af to 50 år gamle tønder whisky, som Balvenie-destilleriet netop har løftet sløret for. Tønde nummer 4567, som flasken i BorderShop er tappet fra, har siden 1963 været lagret på de samme europæiske egefade og er blevet passet og plejet af den samme Malt Master i 50 år. The Balvenie Destilleriet ligger i Speyside Regionen i Dufftown, Skotland.

I løbet af det halve århundrede har whiskyen udviklet en rødlig nuance og en dyb, fyldig smag. Whiskyen indleder med en note af eg, der følges op af sødlige undertoner af rosiner og diskret antydning af ingefær. Smagsindtrykket emmer af noter af kirsebær og brombær, og eftersmagen efterlader en vedvarende smag af tørrede frugter og en varig sødme. Med sådan en luksusvare er der naturligvis ikke sparet på noget, og The Balvenie 50 YO leveres da også i en eksklusiv håndskåren trææske sammensat af 49 forskellige stykker ædeltræ.

Hvis det lyder fristende, skal man nok have en overordentlig god månedsløn eller en meget velvillig bankrådgiver. En enkelt skænk på bare to centiliter af den 50årige herlighed løber nemlig op i knap 7.150 kr.– men mon ikke den vil imponere i den lokale whiskyklub?

The Balvenie 50 YO Cask 4567 kan opleves i Scandlines BorderShop Puttgarden fra november 2015.


Log-på for at kommentere