Teeling Whiskey The Revival Volume III

Teeling kommer med den 3. udgave af Revival som er en 14 års aftapning.

Første udgave af Revival kom i 2015 for at markere det første nye destilleri i Dublin i 125 år.
Denne udgave er en 14 års aftapning, destilleret i 2002 og har derefter ligget på ex-bourbon fade inden det er hældt på 350 liters ex-Pineau Des Charentes fade.

"The maturation from the ex-Pineau Des Charentes casks creates a unique palette pleasing taste profile, reminiscent of dried fruit and toffee pineapple rounded off with a toasted almond and dark chocolate bitterness that’s balanced perfectly with a lingering soft sweetness. A signature bouquet of honey and hazelnuts flavours tops off the dark chocolate undertones of this limited edition Single Malt."

Jack Teeling, Founder og Managing Director hos Teeling Whiskey Company udtaler: “It is hard to believe we are just 18 months away from having Irish whiskey distilled from our new distillery in Dublin and to honour this half way point we have decided to release something very unique to mark the occasion with the first ever Pineau des Charentes finished Irish whiskey. Our third Revival release will be limited to only 10,000 bottles and sold both through our distillery as well as our domestic and international distributors.”



The Revival Vol III 14 år er aftappet ved 46%, er ikke kold filtreret eller tilsat farve og vil koste omkring €120 på destilleriet, Dublin Airport, the Celtic Whiskey Shop og butikker i UK, Germany, Belgium, Holland, Denmark og Italy.

Information omkring Pineau de Charentes
(Information fundet her: http://www.cognachuset.dk/shop/cms-10.html)

Fremstillingen af Pineau er rimelig simpel, når man først har produceret sin cognac.

Den færdige cognac, blandes med noget frisk og ugæret most. Her bruger man oftest lidt mere modne bær, for at få mere sødme i det færdige produkt.

Blandingen sker ca. i blandingsforholdet 20% cognac og 80% ugæret most enne blanding lageres i nogle år, hvorefter man har det færdige produkt.

En ganske almindelig Pineau bliver lageret i ca. 1½ - 3 år, men her er der igen mulighed for at lave noget ud over det sædvanlig ved at øge lagringstiden betragtelig. For at kalde en Pineau "Vieux", skal lagringstiden være minimum 5 år i egetræstønder. For at bære titlen "Très Vieux" skal lagringstiden være minimum 10 år i egetræstønder.

Lagringen foregår på samme måde som cognac.

En simpel proces, der giver en sødlig hedvin, der kan bruges til adskillige formål. F.eks. kan den serveres afkølet som en appeterif, som dessertvin eller til kaffen.


Kilde: Teeling Whiskey
Log in to comment