Highland Park Saxo

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Highland Park Single Cask Saxo – Danmarkshistoriens vingesus frigives hos Juuls den 2. april 2019.

Highland Park fortsætter deres ’Founders Series’ og lancerer tredje eksklusivt danske whisky i serien. Med navnet Saxo er det en whisky for kendere.

Juuls skriver:

Saxo Grammaticus lagde navn til en af de allerførste historiske beretninger om danskerne, Gesta Danorum eller ’Danmarks Krøniken’. Nu lægger han også navn til den nyeste specialwhisky i Highland Parks danske ’Founders Series’. Saxos hovedværk blev nedfældet i 1100-tallet og har siden bidraget til at forme og definere danskerne. Derfor var det da også nærliggende at skele til netop Saxo, da Highland Park skulle navngive den tredje single malt i deres serie om danske grundlæggere.

Highland Park Single Cask Saxo er – foruden en whisky, der med noter af læderfedt leder tankerne i retning af et sirligt indbundet historisk værk – meget lig Saxos beskrivelse af dansken: uafhængig og helt sin egen.


Highland Park Single Cask Saxo er lagret på et puncheon – en mindre udbredt fadtype, der indeholder nogenlunde samme volumen som en sherry butt, men som med sin korte, buttede facon menes at bidrage til en særligt kompleks smagsprofil – her med intense noter af amerikansk eg, der komplementeres af nuancer af kokosnød, frugt og marcipan.

Om whiskyen siger Senior Brand Ambassador Martin Markvardsen:

”Highland Park Single Malt Saxo er en sofistikeret after dinner-malt. Jeg forestiller mig, at selskabet trækker sig tilbage og nyder Highland Park Single Cask Saxo i biblioteket efter en god middag. Det er helt sikkert en whisky for kendere, for med 15 år på fad er det en kompliceret smagsoplevelse. Men belønningen venter i en intenst sød og røget finish.”

Highland Parks danske Brand Manager Camilla Salvado siger om navngivningen:

”Saxo Grammaticus er jo en af de helt oprindelige danske grundlæggere. Uden ham – ingen danmarkshistorie. Derfor skulle han selvfølgelig også have sin plads i Highland Parks ’Founders Series’. Og netop denne whisky passer godt til Saxo. For med sine distinkte noter af amerikansk eg favner Highland Park Single Cask Saxo selve den skotske whiskys karakter på samme måde som Saxo med Danmarks Krøniken favnede danskernes karakter.”

Highland Park Single Cask Saxo

Highland Park Single Cask Absalon er tredje whisky i Highland Park Founders Series. Der er tale om en 15-års whisky lavet af Cask no. 4460 – et First Fill American Oak Sherry Puncheon fra 2003.

Kilde: Juuls

Se mere om salg hos https://www.juuls.dk

Log-på for at kommentere