20+ i Aalborg

More
18 years 5 months ago - 18 years 5 months ago #6894 by BigMac
20+ i Aalborg was created by BigMac
Synes lige jeg vil give et lille referat af en hyggelig privat whiskysmagning med 7 deltagere vi havde fredag d. 4/11 med temaet Whisky 20+

Vi havde efter aftale fået lov til at medbringe vores egen whisky til Restaurant San Giovanni i Aalborg, hvor vi i et hyggeligt lokale ved siden af vinkælderen først fik vores mildest talt meget lækker mad:

Snegle i tomat, olie og hvidløg
Oksemørbrad med kartofler krydret med rosmarin og årstidens andre rodfrugter
Chokoladekage med kandiserede græskar-kerner, fersken og Sorbet is

+ hvid- rød- og dessertvin (som jeg desværre ikke husker navnene på så godt som whiskyen)

og derefter smagte på flg:

Aperitiffen var:
Rosebank Signatory 1991 (27.11.91 "“ 17.12.04) nc/ncf from 2 Bourbon Barrels #4719+4720 - 43%

Dernæst fik vi (der kan være smutte noget :D ):

Ardmore Signatory 1977 Single Cask (30.09.77 "“ 27.07.01) nc/ncf from Bourbon Cask #2473 "“ 43%
Balvenie 25år Distillery Bottling 46,9%
Highland Park 23år Murray Mcdavid Mission Range from Bourbon Cask 46% nc/ncf
Brora 20år Chieftains Choice Pale Sherry (06.82 "“ 02.03) cask #1195 46% nc/ncf
Millburn 1967 34år Old Malt Cask (11.67 "“ 12.01) Sherry cask 50% nc/ncf
Glen Grant 30år Berry Brothers Sherry Cask 46% nc/ncf
Port Ellen 2nd Annual Release 24år 1978 59,3% nc/ncf


Vi startede som nævnt overnfor med en dejlig let Rosebank som nævnt ovenfor.
Den har været min "

So many malts - so little time...

themaltdesk.blogspot.com/
Last edit: 18 years 5 months ago by BigMac.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 5 months ago #6895 by MacNoller
Replied by MacNoller on topic 20+ i Aalborg
Ja sikken en aften.! 8)

Ang. menuen var anrettelse og smag helt i top.

De 7 20+er var en nydelse, G.G incl water.
3 af dem kunne der godt blive plads til i reolen.:

Millburn 1967 34år Old Malt Cask
Balvenie 25år Distillery Bottling 46,9%
Port Ellen 2nd Annual Release 24år 1978 59,3%

Glen Grant 30yo troede jeg var lagret på sherryfad
et sted i sahara, men da regnen kom skete der virkelig
underværker.
(har sat en af de skotske vandflasker ved siden af den i reolen)

P's. Port Ellen, ikk så ring endda, men den forsvandt hurtigt
fra smagsløgene da aftenens værste væske blev
kom i glasset, det der italienske Grappa (tror jeg nok det hed)
fy for pyffer. :oops:

Jeg vil også sige tak til i andre 6 WhiskyBoys for en
fantastisk god oplevelse, og på gensyn til 30+.

Mvh
Michael.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 5 months ago #6930 by MacKim
Replied by MacKim on topic 20+ i Aalborg
Ja, denne aften kan kun beskrives som "super-fed" :)
en storslået oplevelse såvel mad- som whisky-mæssigt !!
Det er en aften som man aldrig glemmer.

8 fantastiske whiskies som var en sand oplevelse og fornøjelse
Der var især to whiskies som gjorde et stort indtryk på mig:

Balvenie 25år Distillery Bottling 46,9%
En whisky som med det samme indholdt utrolig mange smagsnuancer som nærmest bare væltede ind. Utrolig fyldig(fedme), meget blød og afrundet og med den lækre honning og mange forskellige slags frugt. En meget lækker finish og lang eftersmag. En fantastisk harmonisk og alligevel kompleks whisky. Som Bigmac skriver "skal bare prøves" :D

Millburn 1967 34år Old Malt Cask (11.67 – 12.01) Sherry cask 50% nc/ncf
En kæmpeflot Millburn - så enkelt kan det beskrives. En imponerende aftapning - hvilken saft og kraft. En meget meget kompleks whisky som var meget explosiv 8) - En meget flot balance af sherry - ikke for lidt og ikke for meget. Ekstrem fyldig og en whisky som bare fylder ganen fuldstændig. Kommer du i nærheden af sådan en flaske så smag den !! - det bedste vil selvfølgelig være at eje den.

Til sidst vil jeg kun sige - gør jer selv den tjeneste selv at afprøve dette koncept - det er en super oplevelse.

Tusinde tak til de øvrige seks denne aften - en kæmpe fornøjelse.
Jeg glæder mig allerede til 30+ smagningen i foråret......

Mvh.
Kim

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.318 seconds