Kryddersnaps på Jack Daniels flis

More
7 years 8 months ago #33948 by MacMike
Jeg håber at dette er det rigtige forum at spørge i.

Problemet er at jeg er ved at lave kryddersnaps på egetræsflis lavet af Jack Daniels flis, som den man køber i

grillbutikker. Den tog farve som på billedet efter en time. Er det godt eller skidt?

Der er kommet en slags skum i overfladen. Kan de have kommet noget andet i flisen, så man ikke kan bruge det til mit formål?



Håber i kan hjælpe
Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #33949 by Macdeffe
Prøv evt. et bryggerforum

Det er ret normalt at bruge woodchips som alternativ til store fade blandt bryggere

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/
Last edit: 7 years 8 months ago by Macdeffe.
The following user(s) said Thank You: MacMike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33950 by MacMike
Hej Steffen. Nårh ja selvfølgelig, men da jeg ikke kan finde ud af at slette indlægget er alle erfaringer velkomne. Jeg læste en artikel fra Gastromand om snaps på egeflis, så deraf ideen. Har fulgt med på sidelinien et stykke tid og syntes selv lige, at emnet passede ind her.

Poster kun om whisky næste gang :)

Hilsen Mike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33951 by MacNiels
Jeg har ingen erfaring med woodchips, men tænker ikke at de er optimale til snaps da de er lavet til at ligge ned ved kullene og skal afgive røg.
Har en stav fra et bourbon fad som har prøvet at ligge et stykke i en sample flaske noget whisky for at se hvad der sker. Det fungerer fint.
Så du skal nok have fat i "rigtig" træ for at det fungerer.

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
The following user(s) said Thank You: MacMike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33952 by MacMike
Hej Niels.
He he jeg har lavet 3 flasker, så det er lidt øv - men du har sikkert ret, det skum ser ikke for godt ud.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33953 by Peteys
Hvordan dufter og smager det?

Peter

Den bedste dram er den næste dram!
The following user(s) said Thank You: MacMike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33954 by MacMike
Hej Peter.
Nu er vi 2 der har duftet og det dufter kun af sprit.

Det smager af sprit, røg og en lille bitte smule bittert.

Nu har jeg ikke de bedste smagsløg, men måske er der lidt krydderi i også.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33955 by MacMike
www.maltbazaren.dk/shop/a-f-256c1.html

Hvad gør det for smagen, at træet er ristet?

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33956 by Macdeffe

Hej Steffen. Nårh ja selvfølgelig, men da jeg ikke kan finde ud af at slette indlægget er alle erfaringer velkomne. Jeg læste en artikel fra Gastromand om snaps på egeflis, så deraf ideen. Har fulgt med på sidelinien et stykke tid og syntes selv lige, at emnet passede ind her.

Poster kun om whisky næste gang :)

Hilsen Mike


Hej Mike, jeg har intet imod du skriver her, min post skulle bare forstås således at der måske ville være folk på et bryggerforum der havde en større ekspertise om dette emne end vi har her.

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/
The following user(s) said Thank You: MacMike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33957 by Macdeffe

Hvad gør det for smagen, at træet er ristet?


Hvis du klikker på produktet skriver det selv hvad der er forskellen:

Denne hårdt ristede variant giver endvidere kaffe- og blommelignende noter og er særligt velegnet til øl og vin med fyldig krop.


Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/
The following user(s) said Thank You: MacMike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33958 by Torben
Hej MacMike
Hvorlænge har det lagret? Du skal nok regne med at der går nogle måneder inden det er færdig. Jeg har prøvet at trække på friske egespåner i Brøndum Snaps, det fik lov til at trække i et par år. Så der skal nok lidt tålmodighed til.

Mvh Torben
The following user(s) said Thank You: MacMike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33959 by MacMike
Hej Torben.

Hvad smager det færdige produkt af?

Jeg har lige sat det over, men det tog den farve som på billedet, i løbet af en time. Gjorde dit også det?

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #33960 by Torben
Hej MacMike
Det smager af egetræ/garvesyre og minder lidt om whisky der har lagret på et nyt egefad, men med en meget kraftig træsmag. Det var store egespån der kun lige var dækket af snapsen.
Jeg fulgte ikke farveudviklingen men den kom ikke indenfor timer. Jeg satte den ind i et skab og nærmest glemte den. Efter et par år havde den en fin rødbrun farve. Det var en essens, som skulle fortyndes med snaps inden den kunne drikkes.
Det var meget sjovt at prøve, men jeg har ikke gentaget det, så godt synes jeg heller ikke det smagte.

Mvh Torben
The following user(s) said Thank You: MacMike

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.267 seconds