- Posts: 1354
- Thank you received: 7
Århus forening
Det kan vel ikke være så svært? Der er jo nok Århusianere der kan lide en god dram, og forretninger der sælger whisky, som vil nyde godt af et forum at byde sig til i!
Hvis du skulle være interesseret så skriv til mig, jeg er klar på at være med til at lave en forening.
Peteys!
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
En halv snes vinhandlere tilbyder smagninger, lejlighedsvis med udenlandske kapaciteter som gæstevært (Bruichladdich hos Mahler, Blackadder hos Skjold Burne).Iimportører, tidligere Scotspain, nu Qualityworld, finder også vej tl byen. Hertil kan vel føjes min egen smagningsrække på Cockney Pub.
Desuden er der en gruppe entusiaster som samles nogle gange om året omkring tema-smagninger som har været referet her på whiskynyt.
Man kunne skyde genvej og stifte "whiskylaug" under NBO- Gruppen (whiskymessen), men det er efter alle meldinger at dømme, et tungt apparat at komme ind i.
Jeg tror at Duffer og MacChristensen i Esbjerg og Towle i Viborg kan berette lidt om stiftelse og drift af whiskyforeninger.
Al Jones
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg tror at Duffer og MacChristensen i Esbjerg og Towle i Viborg kan berette lidt om stiftelse og drift af whiskyforeninger.
Al Jones
Selvom Esbjerg har 83.000 indbyggere og dermed Danmarks 5. største by, har vi ikke kunne finde mere end knap 50 interesserede.
Vi har dog heller ikke brugt noget på markedsføring.
Vi har overdraget projektet til andre, da det var mere end besværligt at få samlet mere end 20-24 medlemmer til smagningerne, som vi som udgangspunkt forlangte, skulle have et vist niveau.
Det var desuden også lidt af en opgave at få "nok" til at betale mere end 200 kroner for en smagning.
Det lykkedes dog at lave et par gode smagninger.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slàinte
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Til gengæld ser det ud til at Aalborg Whisky Laug klarer sig godt, de har endda et max antal medlemmer, og har en venteliste. Der åbnes for nye medlemmer en gang om året, sjovt nok lige efter kontingentfornyelse. Det tyder da på en vis udskiftning, men sådan er det vist i de fleste foreninger.
En mail-liste ville være et godt initiativ - mon ikke d'herrer MacLars og MacNiels kunne lave en sådan: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. lign.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvor mange smagninger har du deltaget i i denne sæson? På de smagninger som jeg har oplevet, går snakken livligt og fortsætter gerne bagefter, hvis man vil.
Flere gange i forbindelse med smagninger hos Skjold Burne, Århus, har man her på whiskynyt indkaldt til opvarmning på Cockney Pub. Der kommer gerne 4 - 7 personer.
Whiskynyt har også gjort sit for at bringe folk sammen, med tre smagninger indenfor de sidste 8 måneder.
Mit lokale whiskynetværk består af folk som jeg har lært at kende på whiskynyt eller er faldet i snak med på whiskymesser, på værtshus og til diverse smagninger.
Der er bestemt ingen grund til at sidde alene med interessen i Århus.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Til gengæld ser det ud til at Aalborg Whisky Laug klarer sig godt, de har endda et max antal medlemmer, og har en venteliste.
Det kan jeg kun bekræfte - Det går udemærket i Aalborg Whisky Laug.
Mht. venteliste, så er det rigtigt at vi havde/har en sådan, da det blev besluttet af vi kun ville være +/- 200 medlemmer for ikke at blive for store og dermed miste lidt af 'intimiteten'.
...og selvfølgelig - der er lidt 'gennemtræk' hvert år - nogle medlemmer fornyer bare ikke, sådan er det - det er ikke anderledes her end i andre foreninger som Karlejnar også påpeger.
Det er også derfor vi åbner for 'nyt blod' hvert år netop omkring tidspunktet for fornyelse af medlemsskabet. Vi har idag medlemmer fra Hirtshals i nord til Skanderborg i syd.
Vi har valgt både at have store og små smagninger - de små kun værende for medlemmer.
Vi trækker i gennemsnit 40-50 mennesker til store smagninger og har et aktivitetsniveau der lyder på ca. 1 smaging hver 1-1 ½ måned (minus juni-juli). De små smagninger afholder vi på '1 flaske basis' altså ca. 34 deltagere og er typisk alle udsolgte.
Så spring bare til - vi synes selv vi har en god og uformel forening
Mvh
Claus, AWL
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mvh
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Med venlig hilsen
Michael Johansen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Nej, jeg har ingen erfaringer med opstart af et whiskylaug i Viborg - eller rettere: Jeg har kun negative erfaringer. Jeg stod helt alene med alle mine visioner og gode ideer, men det var dødbiderne der satte sig på det hele, så jeg smækkede med døren og har ikke noget med lauget at gøre.
Faktisk er der ikke noget laug i den forstand, at der ikke er en forening og der er ingen kontingentbetalende medlemmer. Der er en selvbestaltet "bestyrelse" der ikke mener at Viborg kan bære mere end nogle få og helt uinteressante arrangementer om året og med mange måneders mellemrum udsender de et såkaldt nyhedsbrev til dem de har i deres adressekartotek. Folk der ikke har e-mail, kan man desværre ikke påtage sig at holde orienteret.
Puha, nu er jeg vist ved at skrive mig varm. Øjeblik, jeg skænker mig lige en Kold Ilder i tøndestyrke........
I' back!!!!!
Efter at have været involveret og have diskuteret med disse døgenigte, er jeg nu af den faste overbevisning, at der på een eller anden måde skal bygges lidt kapital op. Om man skal sikre sig et vist overskud på arrangementerne, eller om man skal stifte en forening med kontingent, ved jeg ikke, men som det kører i Viborg nu (og Viborg Whiskylaug kører trods alt, omend på lavt blus) er emnet simpelthen udtømt, når nybegynderne ikke længere er nybegyndere.
Der bør være råd til arrangementer med en vis tyngde, såvel med foredragsholdere ude fra, som smagninger med malts ud over dem der er på tilbud i Kvickly.
Jeg har ikke forsøgt mig med at arrangere smagninger for egen regning, men jeg overvejer p.t. meget kraftigt at gøre det på min arbejdsplads (Vestas, hvor vi er ca. 400 medarbejdere). Vi er en del der snakker om whisky i tide og utide og mange kollegaer er efterhånden blevet nysgerrige og har givet udtryk for, at de sgu godt kunne tænke sig at deltage, hvis der blev mulighed for at komme til en whiskysmagning. Om jeg selv binder an med noget, eller om jeg f.eks. allierer mig med Flemming fra DMWA eller MacY har jeg endnu ikke besluttet, men eet eller andet vil der ske i nærmeste fremtid.
I en dynamisk by som Viborg, med 45.000 indbyggere, sidder der selvfølgelig mange og lurepasser rundt om i de små hjem. En af mine "visioner" går ud på at gøre konceptet lidt bredere. Dels at gøre spiritusudvalget lidt bredere med f.eks. rom og caognac og dels ved at inddrage nogle spændende butikker i byen. Vi har en gårdbutik med økologiske varer og flere delikatesseforretninger af forskellig art. Jeg kan sagtens forestille mig en aften med lækker mad, kombineret med whisky og/eller øl fra det nye Viborg Bryghus. Mulighederne er legio.
Glædeligt at kunne ønske Peterap velkommen som ny borger i regionshovedstaden. Hvis du har mod på det, kunne vi jo ta' en snak om tingenes tilstand over en kop malt?
Venlig hilsen
Kurt "Towle" Hansen
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
I øvrigt er TAWØL et ølbryggerlaug ikke? Et emne jeg har beskæftiget mig med tidligere. Brygsættet står dog stille i øjeblikket:)
Lad os endelig sætte os sammen Towle når engang vi har rykket teltpælene.
Please Log på or Create an account to join the conversation.