"Next generation spirits"

More
12 years 8 months ago #24021 by MacLars
Jeg har læst lidt om en (amerikansk) proces der kaldes "Terrepure":


Scientists at Terressentia continuously search for the perfect spirit. Years of studying the underlying fruits and grains have led to a new standard of excellence for distilled spirits: Terressentia.

This patented combination of filtration and oxidation purifies distillate. Terrepure removes harsh-tasting congeners "“ artifacts introduced by fermentation, distillation, or aging to reveal a smoother, more refined spirit.

Terrepure also removes many of the free radicals found in distillate. Free radicals attack the human body, and have a raw, acidic taste. Spirits which haven't matured properly often have an abundance of free radicals.

Terrepure produces a smooth, sophisticated spirit consumers prefer, and gives your brand a competitive edge in the Premium and Ultra Premium liquor tiers.


Nogle steder læser man lidt om at det er et "corner cut" for nye små destillerier til at få deres produkter på markedet i en fart da man kan fjerne mange af de "grimme" ting som lagringen normalt fjerner, her behøver man dog ikke at vente i årevis.

Uden at vide specielt meget om denne proces eller om det virker, så kunne man vel forestille sig at det blev udbredt. Der er vel heller ikke noget til hindre for at man bruger det efter præcis 3 års lagring og man så for en "smooth" whisky ud af det? (som jeg læser det er det filtre og ultralyd/oxidering der skulle gøre det)

Hvor udbredt det mon er?(hvis det altså er udbredt)

MacLars

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.092 seconds