Amrut - Blackadder

More
13 years 7 months ago #21585 by Duffer
Amrut - Blackadder was created by Duffer
To nye Amrut aftapninger spottet hos Scoma:
Amrut - Ex-Bowmore Islay Cask Finish
ABV: 62,0%
Aftappet: 06.2010
Fadnummer: BA10/2010
Fadtype: Oak Cask - Ex-Bourbon fad fra Bowmore - 9 måneder i Skotland

Amrut - Peated Rum Finish
ABV: 62,3%
Aftappet: 06.2010
Fadnummer BA9/2010
Fadtype: Rum Wood Finish - Port Morant - 9 måneder i Skotland

Prisen er hhv. 49,95 - 54,95 €

Kilde: Scoma

"A fool and his money are soon parted"
Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21587 by BigMac
Replied by BigMac on topic Amrut - Blackadder
Lad os håbe de 2 fad-finishes kan tage den grimme smag af Amrut :lol:

<

/c

So many malts - so little time...

themaltdesk.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21589 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Amrut - Blackadder
Jeg har smagt nogle af de første batches, kan ikke præcis huske numrene, men det var omkring 5-8.

Ganske fortræffelige aftapninger og kan anbefales herfra

Macdeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21594 by jones
Replied by jones on topic Amrut - Blackadder
Baseret på de 4-5 Amrut jeg prøvede på Whisky Fringe i Edinburgh sidste år og en enkelt som jeg fik i Stjærhallen for få månedersiden, så er Amrut noget af det ringeste, grimmeste, mest modbydelige "whisky" som jeg nogensinde har været i stue med.

Hurtigmodning i det varme Indien klæder bestemt ikke whisky.

Al J.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21595 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Amrut - Blackadder
Synd for dig, der er heldigvis meget andet man kan drikke i så tilfælde.

Det er jo lige præcis den specielle modning der giver Amrut sin tropiske og fantatiske dejlige komplekse smag, så selv om de kunne, er Amrut ikke specielt intereseret i at ændre deres lagerhus metoder

Igen påfaldende at Amrut ikke er populær blandt danske whiskydrikkere, men meget populær blandt mine whiskyvenner fra andre dele af verden. Jeg kender ikke mange her til lands der kan lide den, men til gengæld gør næsten alle jeg kender der ikke er danskere. Måske passer den bare ikke til danske ganer

Det er i hvert fald påfaldende at på dette forum er jeg ret alene om at syntes godt om Amrut

Macdeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21607 by Whiskynyderen
Replied by Whiskynyderen on topic Amrut - Blackadder
Er lige kommet hjem fra whiskymessen i Kbh. Nu måtte jeg smage en Amrut, og det blev til en Fusion. Den var nogenlunde OK, og i hvert fald interessant at smage.
Det værste jeg har smagt var en 'Mekong' fra Thailand - Den var virkelig styg.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

  • André
  • Visitor
  • Visitor
13 years 7 months ago #21609 by André
Replied by André on topic Amrut - Blackadder
For et halv år siden havde vi en blindsmagning med "Peated - not Islay" tema. Den enstemmige vinder blev Amrut Peated Single Malt Cask Strenght på 62,8 % (Batch 1). Og der var blandt andet Brora, Talisker og Longrow og Caol Ila (Bladnoch aftapning) med i kapløbet. (Ja, den ekstra udfordring var at finde Islay whiskyen, så derfor Caol Ila)!!

Smagte den igen på Whiskymessen i går. Der var den ikke så god som jeg huskede, men jeg fik ikke checket batch nr.

Så om ikke andet, så har jeg da fået respekt for Amrut.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21612 by Duffer
Replied by Duffer on topic Amrut - Blackadder
Serge har smagt Amrut 62.8% blindt:
Amrut 'Peated Indian Single Malt Whisky' (62.78%, OB, bottled 4/2008) Isn't it funny that an Indian distillery would use peat? Colour: gold. Nose: starts mainly on peat, with a lot of alcohol of course but it's not spirity as such. Notes of kiwi, fruit eau-de-vie, something youngish ‘of course'. With water: unusual notes of whitecurrants, redcurrant jelly, even Jell-O. The peat is still here, bringing funny notes of wood smoke (‘a roaring fireplace after a good day of skiing in the Alps "“ err, excuse me.) Mouth (neat): round and peaty, pretty much on salted liquorice, with quite some salt and a lot of spices from the wood. And god it's hot! With water: it got very good for a while but fell into kind of a ‘flavour warp' involving white chocolate, green pepper, chlorophyll and lemon squash. Indeed, ‘unusual'. Reminds me of the dark side of Longrow (that does not appear very often these days, by the way!) Finish: long and big, sweetly peppery. Comments: I wrote ‘twisted but pleasant' when I tried this blind and shall stick with that. SGP:365 - 79 points (rated blind).

Kilde: Whiskyfun

"A fool and his money are soon parted"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21613 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Amrut - Blackadder
Serge er jo usædvanlig konservativ i sin whiskysmag og kan f.eks ikke lide irsk whisky, et land der ellers har budt mig på fremragende whisky (også whisky jeg ikke kunne lide). Jeg har f.ex aldrig set ham anmelde bourbons, men har nu heller ikke søgt hans side igennem for at checke.

Serge er en god guide, hvis man vil have gammel whisky, især røget, eller sherry fads whisky. Ung whisky, ikke skotsk whisky, bourbonfadswhisky mv, så gives der konsekvent dårligere karakterer, og for os der syntes at her er der også noget at komme efter, så er han altså ikke meget hjælp

/MAcdeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21614 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Amrut - Blackadder
Ruben fra Whiskynotes giver Amrut mellem 85 og 91

www.whiskynotes.be/?s=amrut

Personligt har jeg dog Fusion som en bedre whisky end Double Cask.

danishwhiskyblog.blogspot.com/20 ... llery.html

/Macdeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21615 by Duffer
Replied by Duffer on topic Amrut - Blackadder

Ung whisky

Jeg ved ikke om det kan konkluderes, men de "nye" unge Springbank (destilleret i 1997 og fremefter), Longrow m.fl får rimelige anmeldelser af Serge. Vi har alle vores præferencer

"A fool and his money are soon parted"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21629 by JimTaggart
Replied by JimTaggart on topic Amrut - Blackadder
Mit kendskab til Amrut begrænser sig til to aftapninger:

Amrut Peated, /27.09.2008, 46% - en rimelig balanceret men ikke synderlig interessant whisky.

Amrut Fusion, 50% - En fyldig, frisk sportsdrik med fin balance mellem malt og stille røg. Glimrende.

I mine noter har jeg skrevet, at malten i Fusion kommer fra Skotland. Er dét korrekt forstået?

Venlig hilsen
Lars

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21630 by jones
Replied by jones on topic Amrut - Blackadder
Fusion bruger både indisk og skotsk malt. De blev destilleret og lagret hver for sig og hældt sammen til sidst.

Det er det som er "fusionen."

Den skotske portion er moderat røget.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21631 by JimTaggart
Replied by JimTaggart on topic Amrut - Blackadder
Nå ja. Tak for forklaringen, Al. Det er jo logisk :)

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21632 by LochLading
Replied by LochLading on topic Amrut - Blackadder
Jeg smagte Amrut fusion på messen i Lørdags, den får heller ikke de store roser herfra....

Whisky skal drikkes, det er jo ikke frimærker.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21633 by BigMac
Replied by BigMac on topic Amrut - Blackadder
Hvor er det rart -endelig- at se at der er andre end mig der ikke er imponeret over Amrut :D

/c

So many malts - so little time...

themaltdesk.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21634 by Duffer
Replied by Duffer on topic Amrut - Blackadder

Det værste jeg har smagt var en 'Mekong' fra Thailand - Den var virkelig styg.

Mekong bliver ofte nævnt som whisky, men da den er produceret af sukkerrør, er det vel nærmere en rom.
Den er aftappet ved 35% og er forbudt at sælge i flere lande - blandt andet fordi indholdet flere steder betegnes som sundhedsskadelig
Link: en.wikipedia.org/wiki/Mekhong_whiskey

"A fool and his money are soon parted"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21635 by Whiskynyderen
Replied by Whiskynyderen on topic Amrut - Blackadder
Det var nu ikke lige den, der ses via linket, men en "Mekong Whisky Gold Label", men det blev det nu ikke bedre af :shock:

Har fundet et billede, men kan ikke finde ud af at uploade det - Men den kan findes her på linket:

www.delcampe.net/page/list/searc ... age,E.html

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21636 by Whiskynyderen
Replied by Whiskynyderen on topic Amrut - Blackadder
... Og så var den fra Cambodia og ikke Thailand som først nævnt.

Det kan endvidere fortælles, at vi alle spyttede den ud, så jeg tror ikke at vores sundhed har taget skade :lol:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #21637 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Amrut - Blackadder
Jeg har også smagt Mekong "whisky", den var ikke god for at sige det mildt, men stadig bedre end Snow Grouse, Loch Dhu og Bowmore når det er værst mht FWP

/Macdeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.230 seconds