Balvenie TUN1401 batch 8
Den er steget i forhold til tidligere - men er du interesseret i en eller flere flasker af Batch8, så send en PB eller en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - så oplyser vi pris etc.
Vi regner med at have den på lager fra fredag den 14. juni 2013
Med venlig hilsen
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tun 1401 Batch 8
Floral and fruity on the nose, with hints of lightly toasted spices, brown sugar and ripe vanilla balancing the gentle oak tannins. The rich, fruity taste has a warming spiciness of cinnamon and ginger, underpinned by maple syrup, sweet vanilla and tangy citrus notes. Citrus, vanilla and a gentle oakiness are evident on the finish.
Kilde: Balvenie
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den er også set på whisky.dk samt Braunstein
Med venlig hilsen
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming Gerhardt-Pedersen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- havenmorgan
- Offline
- Senior Member
- Posts: 71
- Thank you received: 4
Er 1700kr så slemt for den slags?
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Glæder mig til oktober, hvor jeg skal til smagning med David Stewart i London - hvor vi bl.a. skal smage batch 1....
Vil du smage batch 8 - så kom til Kulinarisk Sydfyn 29. - 30. juni 2013 - så lader vi proppen falde - og måske et godt tilbud. Vi har stand på Kulinarisk Sydfyn i Svendborg, hvor man kun kan få tænderne til at løbe i vand af alle de kulinariske oplevelser, de mange udstillere stiller op med. Ses vi???
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvad er det lige der gør den whisky så tåbelig dyr?
Jeg vil være lidt grov, og dele os whiskyelskere op i 2
Der er dem, der elsker en god dram - den kan være 10 år, den kan være 12 år, den kan sågar være 15 år - og stadig koste 4-500 DKK. De køber udelukkende for at nyde en dram i ny og næ - af en eller anden grund kommer de aldrig - og jeg undskylder udtrykket - til Rolls-Royce oplevelsen. Risler det ned af ryggen på dem i denne kategori, når de smager en "Glen et eller andet" til DKK 395 fra COOP? Nej - sjældent (vil ikke udelukke det sker) - det er primært nydelsen af en god whisky uden off notes - og ikke meget mere - og dog, jo en rigtig god oplevelse - men den sidste pirring og rislen mangler....
Så er der dem, der er "kommet ud over" alle disse exceptionelle standard aftapning (og uafhængige aftapninger), hvor man sørger "once in a lifetime" experience. Jeg er stadig stor fan af Highland Park 18 år, som for mig står som en af de bedste whiskies på markedet - tæt forfulgt af Lagavulin 16 år, for ikke at nævne en god Mortlach - MEN - en TUN 1401 batch 3 har bare lige det sidste. Jeg ved ikke, hvad man kan sammenligne det med? Men jeg har også fået High tea på Burj Al Arab i Dubai - der får man også denne "uopnåelige" oplevelse i livet. Eller en køretur i en Ferrari med Tom Kristensen ved rattet.
Et eller andet sted er Balvenie TUN 1401 måske et rigtig godt marketing stunt - MEN samtidig er det en hamrende god og velsmagende whisky, som efter en smagsprøve står som "once in a lifetime" oplevelse. Er den DKK 1.500 - 2.000 værd pr flaske - det kan man så diskutere herfra og til evigheden, men nogle mener det - og derfor bliver den et samlerobjekt / bevarer prisen. Er et par pensenstrøg af Monet flere millioner værd - eller ville et 4 årigt barn til en vis grad kunne frembringe det samme med et lærred, en pensel og nogle farver??? Vil 100 gram guld være lige så meget værd som 100 gr flint, hvis nogle i historien havde valgt det som det ekseptionelle???
Om man synes Balvenie TUN 1401 er prisen værd, vil jeg være op til den enkelte - men jeg kan ikke ændre på den prissætning den opnår både fra destilleriet og siden hen på auktioner - og da slet ikke på smagen.
Jeg får sikkert på "puklen" for dette indlæg - men hvad - det er sommer - natterne er lyse, og mine skuldre er brede, så jeg kan vel bære det
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Der er whisky i klasse 1, og så Tun 1401 der bare er i en klasse over
Og tun 1401 er og var alle pengene værd
Jeg syntes nu dog der er 2-3 trin mere man kan kravle op af stigen
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Livet og erfaringen med whisky har jo sine begrænsninger, ligesom det synes fantastisk hvad nogle kan finde af mærkværdige noter på en dram. (Dette skriver jeg naturligvis også med risiko for reaktionen)...
Men derfor har jeg stadig besvær med at fatte en udgangspris på kr 1500+, omend nysgerrigheden på hvordan en sådan berusende oplevelse opleves på celleniveau er vakt og søgningen på elementet er startet...
Tun 1401 har jo også en interessant historie med fra fabrikken, gamle fade, et godt navn og et hemmeligt fad
Dog kunne jeg godt tænke mig et par forslag til de 2-3 trin mere op ad stigen. Kom friskt med eksempler.
Bender takker og bukker af
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Brora fra begyndelsen af halfjerdserne
60er Bowmore
70er Ardbeg
Inden for rækkevidde:
Pappy 20
Caperdonich ca. 1972
Laphroaig 21yo
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
... og så kan du jo arbejde dig frem derfra, det var sådan jeg startede...
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Derfor er det også herligt at følge blogs og forums og de input der kommer... Jeg hygger mig med det; og det sammen med en go dram! Det er ikke for sent at lære.
Bender
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Nemesis1972
- Offline
- Premium Member
Jeg hører til den type der gerne gir langt over 1500kr.
Men oplevelsen er også større! Der er jo en grund til prisen!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Curiosity, Enthusiasm, Fanaticism, Obsession, and Terminal
Subject: A warning to Novice Maltsters!
Neophyte maltsters, please read carefully. This warning may save your marriage or financial security. Recent
discussions have moved me to summarize what may eventually happen to you.
Those of you who are new to single malt scotches (phase 1 or early phase 2 - see below) should be aware of the natural progression of malt fanaticism. Somewhere in the future, mental health professionals may coin this as "S'tan's Syndrome", or maybe "Foaf's Disease".
Stages and characteristic behavior:
Stage 1 - Curiosity: The novice may have tried a couple of expressions of malt, and finds that he or she really enjoys the experience, or is perhaps curious about malt from what he or she has read or overheard from other enthusiasts.
Stage 2 - Enthusiasm: The malt enthusiast gets into the game. Unquenchable thirst for knowledge (and malt) drives him to begin buying books about malt whisky, surfing the web (and how did you find this site?), maps and other Scotland paraphenalia, and of course, bottles of Scotch. Typically in this stage, a form of denial may emerge where the enthusiast will refuse to spend over a set amount (maybe $50 or $100) for any bottle of malt. Bad move. Law of supply and demand. Good whisky costs money. Crap whisky can cost big bucks too (ask around before you buy if you are unsure), but good cheap whisky only comes along rarely (like $50 bottles of 100 proof Springbank).
Somewhere in stage 2, two distinct personality types emerge: The connoisseur and the collector. The connoisseur firmly believes that all malt, no matter how rare or expensive, is meant to be consumed, preferably by sharing among friends. The collector hoards malt, puts it on a shelf to worship and collect dust and invites other collectors over to drool over his collection. He probably offers them a taste of crap whisky to quench their thirst, as he won't destroy the collector's value of his malts by opening them. The collector may then put bottles up for auction when he can be assured of tripling or quadrupling his original outlay. Connoissuers hoard malt as well, but only to trade among fellow connoisseurs or for drinking sometime in the future. Connoisseurs detest collectors.
Stage 3 - Fanaticism: The malt fanatic's collection is now burgeoning. He may drop $1000 or more in a single liquor store visit. Cases of whisky begin filling his closets; he may invest in industrial grade shelving to store his malts. The fanatic may also register his own whisky related website. By this stage, he has already visited Scotland at least once, or is planning it. If he has visited Scotland, his luggage upon return is loaded with bottles of booty. He travels cross country to attend malt extravaganzas (like Ardbeggeddon). Unhappy about the number of malts available in his hometown, he orders them online from stores in distant lands. He possibly has a separate credit card account that his wife doesn't know about and has malt shipped to an unmarried friend's home, or at least stores some bottles there.
Stage 4 - Obsession: The obsessive probably has more whisky stored than he can drink in the remainder of his lifetime. He probably also owns casks (or shares of casks) that are maturing in warehouses. He knows distillery managers on a first name basis. Bank accounts are drained, maybe carrying a balance on credit cards or a second (or third) mortgage to finance his malt aquisitions. If previously married, probably divorced by now, or else has the perfect wife. Count me as jealous!
There may also be a terminal stage 5; the terminal obsessive may wish to purchase his own distillery, thereby assuring himself of a perpetual supply of malt whisky. I have not personally witnessed this phenomenon, but I suspect at least a couple of my personal friends may be prone to this stage.
A final word - if you hold your marriage sacred, have young children, and a modest income consider the consequences of blowing a couple of hundred bucks a month on single malts. Maybe better to quit now while
you are able and find a more affordable hobby. I'm not joking - this progression to obsession really happens. Lucky for me my ex threw my butt out before I really got deep into the game!
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Vi har netop stået på "Kulinarisk Sydfyn" - og her havde vi et par morsomme oplevelser. Der kom en del hen til vores stand som "verdensfolk" - og med vidt spredte arme udbrød "Lad mig få det, som jeg eller aldrig kommer til at smage/som er det vildeste I har" - så fremhævede vi en Balvenie 30 år, der kostede 35 poletter eller en Balvenie TUN 1401 til 18 poletter..... De kiggede lidt måbende - mens de fedtede med deres 5 poletter.... og endte så med at smage en Monkey Shoulder eller en Edradour 10 år til 3 poletter. (1 polet kostede DKK 5,00)
Jeg synes, at det illustrerer denne tråd meget godt. Nogle vil gerne udforske det uopnåelige, men forstår ikke prisen, da man ikke kan se sammenhængen mellem pris og oplevelsen. Andre derimod vil have oplevelsen - og er parate til at betale for det.
Det man som udstiller så kan more sig lidt over - er at DKK 90 for en smagsprøve af en Balvenie TUN1401 - svarer jo til en "Bloody Mary" på et værtshus en glad fredag aften - og der køber man jo gerne en til sig selv og måske også til vennerne. Men det er noget andet
Jeg må understrege, at jeg ikke ønsker at "dele" whiskyfolket op i 2 eller flere gruppe - alle har den samme berettigelse - men Macdeffe´s vens opdeling (eller historie om man vil) beskriver jo meget malende, at når man først bliver grebet i noget - så ofrer man mange gange mere end andre. Et godt eksempel er vel også "Cykelfolket" - der er dem, der bruger cyklen til og fra arbejde - så er der dem der "små motionerer" - og så er der dem, der ligner en "Tour de France" deltager. De færreste jeg kender, som kun bruger cyklen til og fra arbejde, vil nok også ryste på hovedet over de omkostninger en "Tour de France look alike" bruger på sin cykel og udstyr - og sådan også med whisky - men misforstå mig rigtigt - UANSET hvilket trin man befinder sig på, så er vi alle lige hvad angår vores interesse for whisky. Vi bestemmer heldigvis selv.
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Stage 0
A malt enthusiast that has been around for years and maybe for decades enjoying what its all about:
Good quality whisky with value for money.
Staying away from hyped and overpriced whiskies - who doesnt give a s... about packaging - as long as its in a bottle and has a label with all the nescessary information on it.
A pure maltist that does not like the idea of whisky being contaminated in a weird wine casks, coloured, chill filtered or watered down to almost no alcohol by volume.
A person thats once in a while can enjoy blended whiskies and other spirits without bragging about spending thousands on very limited, exceptional bottlings, which after all is: whisky - that will never be drunk, but will circulate for generations on different whisky auctions.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg tilhører denne type:
Stage 0
HAHAHA - underdrivelse fremmer forståelsen. Mindes jeg ikke for nylig, at vi mødtes til en smagning, hvor du faldt i svime over en ældre japansk whisky? Vel - du overvejede ikke at købe den - men du tog fra Esbjerg til Aarhus for denne smagning alene - så du tilhører ikke Stage 0. Derudover udmærker du dig med regelmæssige indlæg på diverse whisky blogs - så du er laaaangt ud over stage 0. Og hvis jeg ikke husker galt, så holdt du et års sabbat for whiskykøb for 1-2 år siden - hvilket vel er stage 3
Men ingen tvivl om, at du ved hvad du går efter - hvilket må betyde, at du kan sige "been there - done that"
Men godt forsøgt Duffer
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Da jeg åbnede flasken fyldtes stuen straks med aroma - markant mere end hvad jeg har prøvet før. Jeg kan virkelig godt li næsen og start smagen men står lidt af når fad bitterheden kommer til sidst. Men det er min individuelle smag hvor jeg har erfaret at jeg ikke er til fad bitterhed. Samlet en super dram at prøve men til min personlige smag ikke et køb af en hel flaske.
Har batch 8 lidt mindre fadkarakter?
Jakob
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Åbnede den sent lørdag på "Kulinarisk Sydfyn" - og nød den så sammen med min sydfynske sælger og hans kone om aftenen - og de sad bare og nød oplevelsen. Dem vi serverede den for på Kulinarisk Sydfyn fik også himmelvendte øjne. Det er en dram i særklasse.
Prisen på Euro 10 / 2 cl er ganske fornuftig må man sige. Jeg overvejer at udsende muligheden for at købe en 3cl smagsprøve af TUN 1401 i næste uge - den vil komme til at koste DKK 85 plus forsendelse.
Er man interesseret i det, kan man sende os en mail - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - så kan man komme på vores mailing liste, når vi sender smagsprøver ud.
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming Gerhardt-Pedersen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Har du smagt den op mod nogen af de andre batch du har haft til salg?
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har ikke decideret smagt dem op mod hinanden - men mener at kunne huske smagen fra batch 2....
Men I skal jo prøve dem i september - så lad os høre en bred vurdering til den tid
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.