Ailsa Bay kommer nu til Danmark
Se ekstrabladet.dk/vin/vinnyheder/skotsk-wh...re-i-danmark/5798810
Dansk Maltwhisky Akademi har sikret sig en del flasker - som vil komme på vores salgsside i løbet af få uger - men er du vildt interesseret, kan du jo allerede nu sende en mail - og lægge billet ind på den
Det er en Lavlandswhisky - men røget med 21 ppm
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ailsa Bay – ny og særdeles kraftfuld maltwhisky fra William Grant
Skotland d. 30. oktober 2015: William Grant & Sons lancerer nu en helt ny whisky, Ailsa Bay, der løfter single malt-whisky til nye højder med en præcis destillering og en unik balance mellem røg og sødme. Danmark har æren af verdenspremieren.
Den ny whisky er udviklet af William Grants oldebarn Peter Gordon i samarbejde med Master Blender Brian Kinsman og hans team. Og den er opkaldt efter den smukke ø på den skotske østkyst, Ailsa Craig. Det er et imponerende vulkansk krater, der dominerer horisonten på havet ud for destilleriet i South Ayrshire, Girvan. Ailsa Craig er i øvrigt også øen, der historisk har leveret stenene til curlingsporten.
"Med Ailsa Bay har vi ønsket at skabe en meget kraftfuld malt-whisky på næsten 49 % alkohol med al den røgede sødme, vi kunne mønstre, i kombination med de medicinske anstrøg, der kendetegner den klassiske smag," siger Peter Gordon, direktør for William Grant & Sons. "Ailsa Bay viser destilleriets evne til at bygge videre på vores whisky- ekspertise. Vi har investeret kraftigt i banebrydende innovation, der respekterer de traditioner, som vores familie har udviklet gennem generationer."
State-of-the-art whisky
Ailsa Bay er et state-of-the-art destilleri med avancerede teknologier og præcis proceskontrol, der gør det muligt for Brian Kinsman og hans team at isolere elementerne fra den indledende destillation gennem hele modningsprocessen på en enestående måde.
"Ailsa Bay Distillery har givet os mulighed for at gøre noget særdeles specielt," siger Master Blender Brian Kinsman. "Nemlig at bruge vores præcise destillationsmetoder og en speciel fadlagringsproces til nøje at kontrollere det endelige whisky-produkt. I Ailsa Bay findes en ekstraordinær balance mellem sødmen fra Baby Bourbon Hudson-fade og den røgede tørve-flavour, som man ikke finder i andre whiskys.”
Ailsa Bay vil være tilgængelig i Danmark fra november 2015, men lanceres først i Storbritannien til februar 2016.
Ailsa Bay er ejet af William Grant & Sons, et uafhængigt familieejet destilleri grundlagt af William Grant i 1887. I dag drives virksomheden af den femte generation af Grant og destillerer nogle af verdens førende spiritusmærker såsom Glenfiddich®, The Balvenie®, Scotch Grants®, Hendrick® Gin, Sailor Jerry®, Milagro® Tequila og Tullamore Dew®.
Yderligere oplysninger:
- Produktchef Jens Tholstrup, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , tlf. 2971 1972
- Frans Grandjean, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 2332 3637
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det er godt jeg ikke går op i indpakning, for det er da den grimmeste flaske til dags dato

Men det er ligegyldigt hvis bare det smager godt.
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Whiskinger
-
- Offline
- Premium Member
-
Og ja, smagen af indholdet er forhåbentligt bedre end smagen af flaskedesigneren...

Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men lever indholdet op til den fadprøve vi smagte på WWW Falster, eller måske er bedre, så siger jeg ja tak, spændende med "røget" Lowlands whisky.
Er det ikke også Annandale som også sender en røget Lowlander udgave på markedet, når de ellers har lagret længe nok.
Slainteuldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming Gerhardt-Pedersen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Whiskinger
-
- Offline
- Premium Member
-
Den skal der smages

Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvis du har mulighed for at komme forbi vores "Åbent hus" lørdag den 7. november 2015 mellem kl. 13 og 16, så er proppen rykket af

whiskytilbud.dk/index.php/anden-god-whisky/product/363-ailsabay
Ses vi?
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Flasken er noget flottere end på billedet med et tungt stykke Ailsa granit i proppen.
Det er interessant at de opgiver både Peat PPM og Sukker PPM.
Sloganet Precision Distillation er godt nok et "budskab" som jeg ikke finder særligt tillokkende, men mon ikke det hele handler om at Grant vil have egen røgwhisky til ders blends, så de slipper for at købe så meget Islay?
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg troede sppm betød "spirit ppm"Det er interessant at de opgiver både Peat PPM og Sukker PPM.

Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke

Please Log på or Create an account to join the conversation.
På flasken står der bl.a. 21 PPM – det ved de fleste nørder hvad er, men for første gang er sødmen også kvantificeret med SPPM.
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.

Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke

Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Whiskinger
-
- Offline
- Premium Member
-
Gad vide, om Jens også kender til SPPM af andre aftapning for at kunne sætte de 11 lidt i relation...?men for første gang er sødmen også kvantificeret med SPPM.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
danishwhiskyblog.blogspot.dk/2015/11/ail...-first-bottling.html
Det er endnu en ung NAS tørvewhisky som der er så meget af på markedet i disse tider. Det er populært. Selv syntes jeg den mangler lidt flere år på fad, men det kan godt gå hen og blive godt
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.