Brødpudding med whiskysaus

More
13 years 11 months ago #2665 by IvarA
Legger ut denne oppskriften som jeg har laget mange ganger og også delt med whiskyentusiaster i Norge ( www.nmwl.no ).

Brødpudding høres kanskje kjedelig ut, men jeg skal love dere at denne oppskriften fra New Orleans er svært god. Den er enkel å lage, og det er sausen som virkelig gjør susen.

Til 8-10 personer:

2 ss smør
1 (daggammel) loff uten skorpe (ca 340 g)
9 dl melk
3 egg
2,5 dl sukker
1,25 dl rosiner
1 ½ ts vanilje ekstrakt (benytt alternativt vaniljepulver)
½ ts nymalt muskat
½ ts kanel

saus:
225 g usaltet smør
1 dl brun farin
1 dl whisky (bourbon, blended eller highland)
1 dl kremfløte

Smør en passende form (eks. 30x22x5).
Skjær skorpen av brødet og bryt det i biter i en bolle. Hell melken over. Når brødet er skikkelig oppbløtt røres det godt med gaffel slik at brødbitene blir minst mulig. Absolutt mesteparten av melken skal trekkes inn i brødet. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland i rosiner, muskat og kanel. Hell blandingen over brødet og rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell blandingen i den smurte formen. Stekes på 175 0C i ca. 60 minutter (brødpuddingen skal være "

Ivar A
Norsk Maltwhiskylag ( www.nmwl.no )

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.093 seconds