Thy Whisky No. 10 – Fjordboen
Thy Whisky er kommet med deres 10. aftapning og er samtidig også den første økologiske single malt fra Thy Whisky.
No. 10 er tappet fem first-fill oloroso sherryfade efter godt tre år på fad. Lavet på et destillat af bygsorten Evergreen, dyrket på deres økologiske gård Gyrup i Thy. Resultatet er en smagfuld whisky på 49,9% alkohol.
Der er noter af elegant maltsødme og vinøsitet sherryen med noter af abrikoser og tørrede frugter.
Flaskerne blev sat til salg i går kl. 2000 og kan købes via deres webshop
Der kommer i alt 1005 50 cl flasker til en pris af 1000 kr pr. flaske.
Kilde: Thy Whisky
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"Thy Whisky No 11 Stovt. Destilleret på lyse og mørke malte, lagret på både ex-port og ex-bourbon, og afsluttet på whiskyfade som før har lagret Limfjordsporter fra Thisted Bryghus.
I kan næsten regne ud, at det er en kompleks sag. Som Limfjordsporteren. En vinøs sødme og florale noter fra vinfadene, vaniljesødme og egetræ fra bourbonfadene, blød mundfylde og engelsk lakrids og fudge fra Limfjordsporterfadene, samt noter af mørk karamel, kakao og maltsødme fra destillatet.
Vi frigiver Stovt på torsdag d. 21. Kl 20 på vores webshop og hos forhandlerne over hele landet. Det blev kun til 831 flasker, så tøv ikke for længe hvis julegaven skal sikres."
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"‘Kornmod’ er vores korneksperimenter. Lavet på korn som er genoplivet fra dvale i den nordiske genbank, opformeret og dyrket økologisk på vores marker. Det giver et glimt af fortiden, som når Kornmod glimter i horisonten på en varm høstdag i August.Denne flaske er lavet på en kombination af den gamle danske kornsort Langelandsbyg og den moderne økologiske sort Evergreen. Den gamle sort tilfører en frisk syrlighed og sødme som fra nyhøstet korn og frisk ensileret kløvergræs og lille en snert af salt og lakridsrod. Det er en meget karakterfuld whisky, som virkeligt skiller sig ud, når vi smager os gennem fadene i vores whiskylager.
Whiskyen har lagret på en kombination af first fill bourbon barrels samt oloroso sherryfade. Fadene har skabt et sammensurium af søde noter af vinøs sherry, rosiner og abrikoser, vanilje og akaciehonning, som brydes af tanniner fra egetræet og smelter sammen med destillatets karakter."
KORN: Langeland og Evergreen byg
MALT: Pale malt
FAD: Ex-Bourbon, Ex-Oloroso sherry
DYRKET AF: Gyrup, 56.891°N 8.428°E
DESTILLERET: Mar 2017
TAPPET: Apr 2020
ALDER: 3 år
ANTAL: 1486 flasker
VOLUME
50 cl. ALKOHOL
52,5 % vol
Pris 1000 dkk
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.