Kommentar: Blackwood Distillery

More
17 years 3 months ago #3425 by stig
Et absolut spændende projekt!

At whiskien skulle blive "Islay-agtig" bestemmes vel ikke alene af den årlige fordampning, men vel nærmere af phenolindholdet i tørvet, der er brugt til tørring af malten. Opbevaringen af tønderne er selvfølgelig også væsentlig, men vi skal vel i den forbindelse huske på, at det meste den Islay whisky vi kender stammer fra tønder, der har ligget det meste af tiden på fastlandet.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 3 months ago #3426 by Square
Phenolindholdet i tørven, er det noget der er naturligt på Islay, eller er det kunstigt?



Og lige et sidespørgsmål, bruger man stadig tørv på Islay, eller er det også blevet "kunstigt"?

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 3 months ago #3427 by Spojs
Så vidt jeg ved er angel's share mindre på kysten da temperaturen ikke svinger så meget som på fastlandet. Det vil sige at træ-fadene ikke åbner og lukker sig så meget som andre steder. Mon ikke det er det de mener med Islay karakter?

De har åbenbart også noget godt tørv på Shetland, det kunne sikkert også give noget karakter af Islay



Spojs

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 3 months ago #3428 by stig
I gamle dage havde temparaturudsving meget at sige, men på moderne lagre er både temparaturen og luftfugtigheden kontrolleret.

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 3 months ago #3429 by dmwa
Med de priser de anfører på fade - GBP 8.000 excl. afgifter og moms, så skal man være mere end enthusiastisk!



Angående debatten om tørv - prøv lige at læs om maltning én gang til......

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.095 seconds