Cù Dhub (fra ungt speyside)

More
21 years 5 days ago #80 by Kim_M
Til Mac Ys whiskysmagning på Bryggeriet mandag d. 10/03 blev blandt andre den sorte single malt whisky \"Cù Dhub\" serveret. Den er sort, fordi der er væltet masser af sort karamel-farve i - men i hvad? Søren, direktøren for Mac Y, ville ikke sige destilleriets navn ligeud, men han afslørede dog, at whiskyen kom fra den yngste destilleri i Speyside. Så spørgsmålet er: \"Hvilket destilleri i Speyside, er det yngste?\"

Jeg tror, at det må være Allt-a-Bhainne Distillery, der stod færdigt i 1975 og som Pernod-Ricard nu vil sælge, men jeg er ikke sikker. Hvad mener I?

Whisky fra Allt-a-Bhainne er i øvrigt sjælden. Har nogen smagt den?

Kim M.

[Redigeret den 23/3/2003 af Kim_M]

--
Kim M.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 5 days ago #346 by jones
Der er tilsyneladende ingen hemmelighed omkring Cù Dhubs oprindelse. På www.cudhub.com (en dansksproget hjemmeside som antagelig tilhører Mac Y) står der at den sorte whisky stammer fra \"det lille destilleri Speyside, som er i hjertet af Forest of Gaick i området Badenoch.\"

På www. speysidedistillery.co.uk præsenterer distilleriet sig som \"one of the youngest distilleries in Scotland.\"

De nævner dog ikke Cù Dhub, sagtens på grund af en eksklusivaftale med Mac Y.

Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 5 days ago #347 by Kim_M
Tak Jones!

Men jeg kunne nu stadig godt tænke mig at vide om nogen har
- smagt single malt fra \"Allt-a-Bhainne Distillery\" eller
- besøgt \"Allt-a-Bhainne Distillery\",
og hvilke erfaringer I har med det?

Kim M.

[Redigeret den 23/3/2003 af Kim_M]

--
Kim M.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 days ago #348 by jones
Jeg har aldrig været der. Som et specialbygget destilleri opført af Seagrams i 1975 til at levere fyld til diverse blends, især Chivas Regas, har det ikke haft videre interesse. Det var en industrivirksomhed skabt til at lave 4,5 millioner liter årligt med kun 9 ansatte.

Der har aldrig været destilleri-aftapninger. Jeg har set en 19 årige Signatory 1980, 43% hos Vintage Shop, Old Compton Street, London. Den kan måske stadig fåes hos dem eller fra Loch Fyne på www.lfw.co.uk . De beskriver den med kun eet ord \"floral.\"

Det blomstrende kan jeg godt tilslutte mig. Jeg købte en Cadenhead 1992 cask strength på 59,4%, vist nok hos Milroys, Frith Street, London. Den var parfumeret, tyndbenet, med rigelig sødme og et fjernt ekko af røg og krydderier. Helt klart noget der aldrig var tænkt til at stå alene.

Jeg har læst at deres stills har usædvanligt lange, lige halse som forhindrer de tungere stoffer i at nå videre. Der var noget Lowlands over den. Tænk Auchentoshan eller Rosebank.

Denne vurdering skal tages med det forbehold at jeg generelt har meget lidt til overs for den ultra-lette Lowlands stil og blev litd forbløffet over at finde den i en Speyside.

Jeg købte den i en periode hvor jeg mente at man havde en pligt til at prøve alle destillerier mindst een gang for at være nogenlunde orienteret. Efter denne og lignende skuffelse droppede jeg den indgangsvinkel.

Al Jones




[Redigeret den 23/3/2003 af jones]

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 days ago #349 by jones
Jeg kom lige i tanke om at det faktisk var hos Covent Garden Whisky Shop at jeg købte Cadenhead\'s cask strength 9-årige. ( www.coventgardenwhiskyshop.co.uk ). Her er deres smagsnoter:

Nose: Greengages and floral with a hint of pine needles.

Palate: Soft fruits and floral notes on the tongue closely followed by a delicious brown sugar sweetness that lingers in the finish.

Butikken ejes af Cadenhead.

Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 days ago #350 by stig
Vedr Allt A Bhainne,

så havde jeg faktisk en 1985 16 år fra Dun Bheagan serien med på fri smagning på den netop overståede whiskymesse. Så de af jer der deltog har ingen undskyldning for aldrig at have smagt Allt A Bhainne.
Denne version er dog stærkt sherry præget, hvilket naturligvis overdøver destilleriets karakter. Derfor er denne meget sød, men den har en anelse skraphed, som jeg ikke rigtig kan definere. Andre Allt Bhainne jeg har smagt har også været fra first filled sherry casks, så jeg syntes, at det er scært at sige noget om destilleriets karakter. Generelt kan man sige, at de alle har været bløde og runde, men jeg tror mere det skyldes fadet end destilleriet.
Er der nogen der har prøvet Allt A Bhainne fra Bourbon eller nye fade?
Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.239 seconds