Highland Park Saltire Edition
- Detaljer
-
Publiceret: Fredag, 22. Februar 2019 08:40
-
Skrevet af MacNiels
Highland Park har sammen med den tidligere Formel 1 kører, David Coulthard, lavet serien Saltire Edition.
Sammen med Master Whisky Maker Gordon Motion er David Coulthard fundet frem til to aftapninger, Saltire Edition 1 og 2.
Den ene er en 13 år gammel aftapning, og tallet 13 er også det antal Grand Prix sejre David har vundet i Formel 1.
Det er en single cask aftapning med noter af "warm vanilla, citrus zest and fiery ginger" og hver flaske er signeret af David.
Saltire Edition 1 er aftappet ved 43% og koster £139

Saltire Edition 2 er også en 13 år gammel aftapnining med noter af "fruity notes of caramelised mango and sun-ripened lemon peel, balanced by warming hints of root ginger, silky vanilla and warm cinnamon"
Læs mere …
Benromach vintage 1977 og 1972
- Detaljer
-
Publiceret: Torsdag, 21. Februar 2019 13:24
-
Skrevet af MacNiels
The Benromach Distillery Company Ltd kommer nu med to vintage aftapninger, Benromach Heritage 1977, en 41 år gammel single cask aftapning på 49,6% alc. og en Benromach Heritage 1972, en 46 år gammel single cask aftapning på 55,7% alc.
Benromach Heritage 1977 har ligget på en Refill American Hogsheads der giver noter af "flavours of warm apple pie, poached pear and hints of ginger, mixed with subtle floral notes complemented by rich apricot jam."

Der kommer 122 flasker fra fad nummer 1269
Læs mere …
Thy Whisky No. 9 - Bøg
- Detaljer
-
Publiceret: Onsdag, 20. Februar 2019 14:27
-
Skrevet af MacNiels
På søndag kl. 20.00 frigiver Thy whisky deres 9. aftapning der har tilnavnet Bøg.
Her spiller bøgerøg elegant sammen med tre gamle oloroso sherry fade. Den har efter 4 år på fad ramt en fin balance mellem vinøse sherry noter og den søde, fyldige røg, som komplimenterer hinanden rigtig godt. En whisky til vestenvinden, en whisky til vinteren.

Whiskyen er fremstillet på den moderne propino vårbyg, dyrket økologisk på deres marker omkring Nationalpark Thy. Maltet og røget, brygget, destilleret og lagt til lagring på tre ombyggede ex-oloroso-fade i whiskylageret på deres økologiske gård Gyrup i Thy.
Der kommer i alt 741 flasker af No. 9, der er aftappet ved 50,8%
Pris: 1000kr pr. 50cl flaske
Whiskymessen Konkurrence 2019
- Detaljer
-
Publiceret: Mandag, 30. Januar 2017 08:03
-
Skrevet af MacNiels

I samarbejde med whiskymessen udlodder vi 5 x 2 billetter til Whiskymessen i Kolding lørdag den 2. marts 2019 til en værdi af 299k pr. billet.
Du kan deltage i konkurrencen om 2 billeter til whiskymessen i Kolding d.2/3-2019 - der udloddes 5 x 2 billetter. (Billetterne kan ikke byttes eller refunderes).
Læs mere …
Whiskymessen 2019
- Detaljer
-
Publiceret: Onsdag, 13. Februar 2019 11:47
-
Skrevet af MacNiels
Den 2. marts slår Henrik Olsen og Ulrik Bertelsen dørene op for den Whiskymessen 2019
Whiskymessen afholdes som de sidste par år, i Sydbank Arena i Kolding.
Programmet for whiskymessen 2019 i Kolding er ved at være klar og dørene åbner kl. 09.50 for VIP medlemmer og kl. 10.00 for resten af publikum.

Master Class'
Brandambassador Gordon Dundus fra Glengoyne og Tamdhu kommer og holder to master class'
Stephen Martin der er Global Malt Whisky Specialist fra JURA (Whyte & Mackay) kommer og holder master class Rick Drysdale fra Douglas Laing kommer og holder master class
Gillian ‘Jill’ Wilson fra BenRiach kommer og holder master class
Ginny Boswell fra Wemyss kommer og holder master class
Peter Kjær holder master class med produkter fra Inchmurrin og Glen Scotia.
Rick Drysdale fra Douglas Laing Rick Drysdale fra Douglas Laing Gabrielé Tručionytė fra SMWS holder to maser class'
Ovenstående liste kan ændre sig.
Læs mere …
Octomore Ten Years Dialogos
- Detaljer
-
Publiceret: Onsdag, 6. Februar 2019 22:12
-
Skrevet af MacNiels
Bruichladdich kommer nu med deres tredie udgave af Octomore 10 og hedder Dialogos.
Dialogos kommer af 100% skotsk dyrket byg af sorten Optic, høstet i 2007 og destilleret i 2008. Fadene der brugt til lagering af denne 10års aftapning er 37% 1st fill port pipes, 31% first fill cognac fade, 20% 2nd fill ex-american whiskey fade med flere.
Den er aftappet ved fadstyrke på 56,8% alc. og der kommer 12000 flasker af denne aftapning.

Læs mere …
Glenmorangie Allta
- Detaljer
-
Publiceret: Søndag, 3. Februar 2019 11:49
-
Skrevet af MacNiels
Glenmorangie er kommet med en aftapning i serien Private Edition og bærer navnet Allta. Dette er den tiende aftapning i denne serie, hvor der kommer en ny aftapning én gang om året.
Allta er gælisk og betyder "vild".
Gæret der er brugt til denne aftapning er en smule anderledes i og med at der er brugt vil gær til produktionen.
"Bill Lumsden discovered a strain of wild yeast growing on our own Cadboll barley which went on to form the backbone of Glenmorangie Allta."
Allta har ligget på ex-bourbon barrels og aftappet på 51,2% alc.
Noter:
Aroma:
Rounded, with biscuit tones, light, floral notes and scents of baking bread emerging alongside vanilla, raisins and mandarin orange.
Taste:
A crisp, citrus texture brings tastes of butter candy, more creamy vanilla and orange syrup with a little yeast in the background. Then gentle mint and a suggestion of sweet chilli.
Finish
Long and earthy, with hints of bitter-sweet orange and peppermint.
Pris: £79
Kilde: Glenmorangie
Kingsbarns Dream to Dram
- Detaljer
-
Publiceret: Onsdag, 30. Januar 2019 09:57
-
Skrevet af MacNiels
Kingsbarns Distillery kommer nu med deres første aftapning der bliver sat til salg for alle.
Kornet der bruges hos Kingsbarns kommer fra The East Neuk og gærer i 3 til 5 dage inden destillationen på 8 timer finder sted. 90% af fadene der bruges hos Kingsbarns kommer fra Heaven Hill i Kentucky, de resterende 10% er toasted og re-charred wine casks.

William Wemyss udtaler: "This is an immensely proud day for Kingsbarns Distillery and everyone who has been involved in turning our dream of making whisky in Fife into a reality. Dream to Dram is a wonderful single malt that I think perfectly captures the Lowland style and the character of our East Neuk home in Fife. So much hard work, skill and dedication has gone into crafting our whisky over the past three years so my thanks and congratulations go to everyone at Kingsbarns. We’ll be raising a glass of Dream to Dram tonight to toast what I’m sure will be a most exciting future for our new whisky as we share it with drinkers around the world."
Læs mere …