Kruts: Whisky Masterclass: Lagringens betydning
- Detaljer
- Publiceret: Onsdag, 2. juni 2004 10:46
- Skrevet af Administrator
Fra mine gemmer har jeg hentet 5 anderledes og alle meget spændende single malts frem. De viser hver især hvor stor indflydelse fadene har på det endelige resultat både på de whiskyer, der har været lagret en lang årrække på samme fad og på de whiskyer, der er afrundet på en anden fadtype end den de oprindelig er blevet hældt på - de såkaldte "wood finishes". Smagningen bliver på mange måder meget grundlæggende, dog med nogle sjældne whiskyer. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage - kun nysgerrighed.
Vi skal smage følgende:
Ãâ÷ Highland Park 1977, Scott-¢s Selection
Ãâ÷ Macallan 15 år, Old Malt Cask fra bourbon fad
Ãâ÷ Isle of Jura 1988, John McDougall selection Rum finish
Ãâ÷ Laphroaig 1992, Port finish Signatory aftapning
Ãâ÷ Very Young Ardbeg, aftapning eksklusivt til The Ardbeg Committee - første aftapning siden destilleriet blev genåbnet!
Mere information www.kruts.dk