Whisky Tasmania på vej med de første flasker

Hvert år bruger Whisky Tasmania $85,000 på brugte boubon fade og har allerede 450.000 liter whisky på 2200 fade til modning.

Efter fem års produktion er Australiens største destilleri to år fra at sælge sine første flasker, udtaler Laurie House, der er direktør for destilleriet. Destilleriet havde forestillet sig at komme med en aftapning allerede nu, men ved sidste års Australian Malt Whisky Convention i Canberra, blev destilleriet overtalt til at satse på god kvalitet.

Whisky Tasmania er ejet af Betta Milk company, der ledte efter et alternativ til mælkeproduktionen i slutningen af 1990'erne.

Destilleriet holder til i nord-vest Tasmanien, og det har kostet mere end $2 millioner og startede med at producere i januar 1999. De første planer var at udsende de første flasker i starten af 2004.

Indtil fornyelig var den whisky som blev produceret af Whisky Tasmania lavet med "Tasmanian-grown, unpeated, malted barley (early barrel samples tasted by Brew promised a clean, grassy, sweetish, Irish-style whisky)". På opfordring af Jim Murray, der fungerer som konsulent, er de nu begyndt at importere peated barley fra UK for at producere ganske røget whisky.

Udgivelsen af flaskerne vil ske i starten af 2006

Kilde: The Age