Ny whisky DVD

More
20 years 1 month ago #964 by jones
Ny whisky DVD was created by jones
Scotch Whisky "“ The Myth & the Magic DVD

Det store emne gennemgåes på 56 minutter med sammenklippede interviews fra en stor gruppe kendte og ukendte personligheder: stillmen, bødkere, skribenter, professorer, destillerichefer, blenders, master distillers, med flere. Langt de fleste taler tydeligt nok, så det burde ikke være noget problem at følge det skotske dialekt.

De mange snakkende hoveder afbrydes af historiske illustrationer, fotografier og filmoptagelser, mens whiskyens historie fortælles fra de irske munke i 1494 og frem til nutiden.

Selve produktionsprocessen præsenteres overskueligt, fortrinsvis med optagelser fra Ardbeg og Bruichladdich. Besøg på bødkerværskted hvor man følger bearbejdning af fadene er et lærerigt indslag som man ikke får ved et almindeligt destilleribesøg.

Emnet single malts, vattings og blends behandles med en interessant indfaldsvinkel, hvor blended whisky får æren for at den skotske whiskyindustri overlevede længere end til midt i 1800-tallet, fordi blends højnede kvalitetsniveauet i forhold til de brutale single malts man ellers kunne opleve. Maltwhisky dengang var nemlig langtfra nogen raffineret nydelse og det lokale destilleris varer kom sjældent længere ud end til lokalområdet, indtil whiskykøbmand Andrew Usher fik den geniale ide i 1863 at blande grain whisky med malt whisky for at opnå en mere brugervenlig spiritus. Det gjorde det muligt at opnå et ensart produkt som derfor kunne produceres i større mængder og markedsføres bredt og dermed sikredes branches langsigtede eksistens.

Det gav så branchen 100 år at finde ud af single malts inden de blev lanceret i 1960'erne.

Afsnittet Drinking giver forslag til hvordan man omgås et glas whisky for at få størst udbytte, men der refereres så mange modstridende opfattelser, f.eks. omkring brug af vand, at der ikke bliver til nogen brugbar konklusion.

Whisky Galore historien om S.S. Politicians grundstødning og plyndring fortælles levende, bl.a. gennem interviews med folk som selv var med til at slæbe whiskyen i land. Som en af dem siger, "

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 1 month ago #965 by MacNiels
Replied by MacNiels on topic Ny whisky DVD
Hej Al.

Jeg kan se at prisen er £14.99 på siden du henviser til. Som du beskriver filmen, lyder det til at du har erhvervet den. Har du købt den i UK eller fik du den sendt hjem?

MacNiels

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 1 month ago #966 by jones
Replied by jones on topic Ny whisky DVD
Jeg bestilte den på deres hjemmeside og modtog den få dage efter.


Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.228 seconds