GlenAllachie til Danmark

More
6 years 4 weeks ago #34642 by MacNiels
(listen opdateres): FynVinens Verden Slotsgade...

Billy Walker har mere end 50 års erfaring i whiskyindustrien. Efter salget af The BenRiach Distillery Company er han nu klar til sit livs næste store whisky-eventyr. Ved sin side har han som partnere Trisha Savage og Graham Stevenson. Det bliver nok lidt af en rejse som Billy Walker inviterer os alle med på!


I anledningen af at GlenAllachie kommer til Danmark, vil der være gratis whiskysmagninger rundt omkring i Danmark fredag d. 6. juli 2018 fra kl. 14.00 hos følgende forhandlere

Read more...

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
5 years 11 months ago - 5 years 11 months ago #34643 by MacNiels
Replied by MacNiels on topic GlenAllachie til Danmark
Det er jo lidt spændende at se hvorledes Billy Walker får sat sit præg på GlenAllachie. Det første han har gjort er at lave fire aftapninger på henholdsvis 12, 18, 25 og 10 år. De tre første er heldigvis aftappet ved 46% og 10 års ved fadstyrke.
Billy Walker har heller aldrig været ked af at gå egne veje og skabe det han synes det skal være og med det resultat han har fået ud af BenRiach, GlenDronach og Glaglassaugh, så er det svært ikke at have høje forhåbninger til GlenAllachie.

Jeg har fået smagt de fire aftapninger fra GlenAllachie og synes at der er noget at holde øje med i fremtiden. Det er hverken BenRiach eller GlenDronach, men noget helt andet og det gør bestem ikke noget. Jeg har givet aftapningerne følgende noter og point efter 100 skalaen:


GlenAllachie 12yo 46%
Dufter først af overmodne jordbær, appelsinskræl og malt. Finder en smule majs og strejf af vådt fyr træ. I smagen er der bitter mørk chokolade og hasselnødder, der er en smule bitterhed, men dette trækker ikke ned på noget måde. Den er fed og blød på samme tid. På mange måder alt for nem drikkelig. Det føles ikke som om at den er på 46%. Det er en meget behagelig og blød eftersmag og kan blive en smule farlig da den ret hurtig kan glide ned.
85 point


GlenAllachie 18yo 46%
Finder rosiner, brændte mandler og hvid chokolade på næsen. Der kommer en smule bitterhed i form af appelsinskræl og grøn te. I smagen er der stærk mørk honning, ananas og karamel. Til trods for at der er PX fade i denne 18års er der ikke noget brændt eller gummi noter at finde. Igen en meget elegant dram. Afsluttes med lidt mere sherry smag end i den 12 års og er meget afbalanceret.
86 point

GlenAllachie 25yo 46%
Den ældste af de fire nye aftapninger. Der må ligge en del ældre fade i warehouses hos GlenAllachie siden Hr. Walker kan fremtrylle en 25 års aftapning i den mængde.
Første indtryk af duften er en plastik, ostevalle, kandis (men ikke brændt sukker). Der er noget træ bitterhed at spore også. I smagen er der hasselnødder, brun farin overhældt med ananas koncentrat. Som ved de foregående to, så er der tale om en blød og afrundet single malt. Slutter med noget bitterhed fra fadene sammen med sherry noter. Eftersmagen hænger virkelig længe og der er mulighed for at nyde denne aftapning i lang tid. Sjovt nok så glider det så nemt ned at det var først ved sidste slurk at jeg fandt ud af dette.
88 point

GlenAllachie 10yo CS 57,1%
Det spændende er om 10CS er noget der er kommet for at blive, altså et nyt batch hvert år som Billy har gjort med både BenRiach og GlenDronach.
Det første der rammer næsen på denne 10 års cask strength aftapning er vanilje og sæbe (dog ikke Bowmore sæbe fra 80'erne) sammen med lemon og majskorn. Smagen går over i Créme Brûlée, ananas, rosiner, sure vindruer og noget træ bitterhed og så lige et strejf af baby bræk, men ikke noget der oplevelsen dårligere. Eftersmagen er ikke så lang som den 25 års, men der er noget mere smæk på pga. det noget højere alkohol indhold. Den er sjov og skiller sig noget ud fra de andre. Personligt kan jeg godt lide når der er nogle offnoter eller atypiske noter, hvilket denne har.
87 point

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Last edit: 5 years 11 months ago by MacNiels.
The following user(s) said Thank You: MacNoller

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.134 seconds