Kommentar: Skjold Burne: Whiskysmagning i Århus
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Venlig hilsen
Lars Knudsen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Venlig hilsen
Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg satser på at være der . Er du sikker på at den Benriach der serveres at det er en røget variant, Flemming ?
MacDeffe
I betragtning af, at Signatory indtil videre kun har aftappet den meget røgede BenRiach - og det er den eneste model, der er importeret til Danmark - så er jeg sikker.
Slainthe
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bortset fra røgen, hvilke Kvaliteter byder den så på? Overvejer kraftigt at anskaffe en, alene ud fra beskrivelsen af røgen, men der må da gerne være en fyldig og krydret duft og smag.Jeg smagte pågældende Benriach til åbent hus hos DMWA, og den har en særdeles røget smag.
Venlig hilsen
Kurt
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den er spændende - men jeg må nok indrømme, at har man købt 2 flasker, så har man nok prøvet den....
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming Gerhardt-Pedersen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mvh.
Jakob/Qualityworld
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Foruden røgen, der findes i både duft og smag kommer en skarp duft af sprit også rendende. Konsistensen af whiskyen i munden er overraskende let. Smagen er ikke meget andet end røg. Troede i starten også der var noget tjære, men da jeg et par dage senere tændte op i brændeovnen fandt jeg ud af, at det udelukkende var røgnuancer. I eftersmagen dukker en varmende sødme prøvende op. En i den grad anderledes Speysider.Bortset fra røgen, hvilke Kvaliteter byder den så på? Overvejer kraftigt at anskaffe en, alene ud fra beskrivelsen af røgen, men der må da gerne være en fyldig og krydret duft og smag.
Ikke en dårlig whisky men... hvis jeg vil have røg, vil jeg til enhver tid vælge en Ileach fremfor denne Benriach.
Venlig hilsen
Lars Knudsen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Karakteren er afgivet på skalaen 1-5. I min omgangskreds går den under navnet "Den omvendte Thomas Korsgaard Skala". Han skiller sig nemlig ud ved at give sherry høje og islay lave karakterer.Omtrent modsat alle os andre. Her i dette forum bør den nok kaldes Karl Ejnar skalaen, da han er den første jeg har set benytte den (Og der er ikke noget omvendt her..... )
1. Rosebank 13y 46% Duncan Taylor
En dejlig whisky. Kraftig af en lowlander. Både blomster og nødde nuancer
(Karakter 4)
2. Mortlach 38y Scott's 40.8%
Ufattelig mild whisky alderen taget i betragtning. Rigtigt godt set af Skjold Burne at lægge den her ind som nr. 2. Senere i programmet vil den have druknet blandt de mere kraftigt smagende whiskyer. Det er som fadet ikke rigtigt havde taget fat eller afgivet megen smag. Misforstå mig ikke. Whiskyen var velmodnet og havde mange af de karakteristiske smagsnuancer jeg ofte finder i ældre whiskyer (mint).
Alle indtrykkende var bare afdæmpede
(Karakter 4.2)
3. Macallan14y 59.8% Blackadder
Her var så dagens højdepunkt for sherry-fansene. Sherry Sherry Sherry. Minder mig faktisk meget om Glenfarclas 105. Den var så kraftig sherry at jeg ikke kunne finde det destilleripræg jeg plejer at bilde mig selv ind jeg kan finde ved Macallan
(Karakter 4.0)
4. Brora 20y Rare malts Selection 58.1%
Brora er jo en dejlig whisky. Denne her var ikke lavet på røgmalt. Den udviklede sig fænomenalt med lidt håndopvarmning. Citrus og mInt. Ringere end de fleste andre brora jeg har smagt, men det siger mere om brora end om den her
(Karater 4.4)
5. Longmorn-Glenlivet 21y 43% Private Cellar
Meget typisk Speyside. Meget Typisk sin alder. Nøddenuancer. Havde det hårdt lige 2 cask strength. Good value for money. Den koster kun det halve af Broraen.
Karakter (4)
6. Springbank PortWood finish 14y destilleriaftapning
Aftenens højdepunkt. Eksplosion af smagsnuancer. Jeg skulle have taget flere notater
Karakter (4.7)
7. Nikka Yoichi 20y 52%
Meget Typisk Yoichi whisky. En del sherry og en smule røg. Gummistøvle.
(Karakter 4.1)
8. Benriach 10y 46% Signatory
En gammel peatjunkie som mig syntes jo altid det er dejligt med lidt røg, men sammenlignet med Islay er den her unuanceret. "Vodka med røgsmag" som Al en har beskrevet den og "endimensionel" som Jim Taggart sagde da vi den er meget rammende beskrivelser
(Karakter 3.3)
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Alligevel har jeg et par kommentarer. Rosebank'en gjorde mest indtryk da jeg vendte tilbage til den efter et par whiskies mere. For mig var det den 3de bedste den aften.
Longmorn-Glenlivet var den næstbedste. Den var lidt svær at vurdere i en sammenhæng hvor der er smagt på andre ved højere styrke. Der var godtnok en pause men når man sidder og smager på rester i glassene der så.. men en god klassisk speyside.
Springbank Portwood var den bedste whisky den aften (det er nok ikke en overraskelse at jeg mener det ) Jeg kendte den godt så på den måde var det ingen overraskelse, men den smager bare så godt.
De 2 der røg helt i bunden hos mig var Benriach og Macallan. Det var jo en whisky smagning jeg havde tilmeldt mig, ikke en Vodka eller Sherry smagning. Jeg kan godt lide røg, når det kommer fra Islay. Jeg kan godt lide whisky på sherryfad, men ikke sherry på whiskyfad.
Men alt i alt var det en hyggelig smagning med et fint program. Og som sædvanligt til smagninger i Århus var der lejlighed til at hilse på nogle af "hovederne" her fra forum'et.
Bjarne H.
Bjarne Hagen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Den 38årige Mortlach destilleret i 1961 fra Scotts Sel. har en ejendommelig duft af fransk landbrie! Den perler let og maltfrugtrigt gennem munden og afrundes i en let tørhed. Mere speciel end fremragende.
Den 14årige Macallan Raw Cask er en af de absolut mest sherryprægede whiskies, jeg har lagt løg til. Sherrysmagen er nærmest eksplosiv, så er du til sherrylagrede dramme, må du prøve dette eksemplar, der efter min mening er ganske god men for sherrypræget til at nå store højder.
Den bedste whisky på aftenen synes jeg var Brora'en, 20 år 1982, Rare Malt. En sødlig Brora med et strejf af røg. Stor fylde! Ikke den bedste Brora, jeg har smagt men nok til at tage min førstepris denne aften (87)
Longmorn-Glenlivet, 21års Private Cellar-udgave er en whisky, jeg gerne vil bruge mere tid på. Med en herlig, cremet duft (et hint af Bailey?) charmer den sig ind. En fin Speysider. Let drikkelig og typisk for regionen men med en superduft.
Springbank i 14års portwood finish-version, tja, jeg bilder mig ind, at portvinen er meget tydelig i duften. En mørk og meget sød Springbank, der smager godt, men ikke er en rigtig/"ægte" Springbank for mig.
Nikka yoichi i en 20års udgave tiltaler mig ikke. Tyk, sødlig og sprittet, that's it (for me)
Benriach, en 10årig atypisk Speysider fra Signatory, smager jeg her for 2. gang. En utrolig røget whisky, der ikke har meget andet at byde på. Mon den bliver mindre god for hver gang, jeg smager den?
Det var rart (igen) at hilse på nogle af I andre!
Venlig hilsen
Lars Knudsen
Please Log på or Create an account to join the conversation.