Kommentar: Smagning i Jyderup

More
19 years 2 months ago #4278 by dmwa

Vi skal starte med en 10 år gammel Highland Whisky med navnet Tartallan. Vi må ikke skrive destilleriets navn på etiketten, men på smagningen kan du sikkert gætte på hvorfra den kommer og deltage i lodtrækningen om en flaske whisky. Tartallan er tør, røget og indeholder dog samtidig antydninger af frugt.


Mig bekendt vil aftapperen ikke oplyse, hvorfra den faktisk stammer - og gæt på destillatets oprindelse vil derfor ikke kunne verificeres.

Det er naturligvis ikke utænkeligt, at det er / har været en Cragganmore, den er for en del år siden blevet aftappet til "SMC" = Scottish Single Malt Circle under navnet Tantallan (se ourworld.compuserve.com/homepage ... eyside.htm ) - i øvrigt en "misspelling" af den berømte slot Tantallon i Lavlandet.

Om det på daværende tidspunkt også var Vintage Malt Whiskies, der stod bag den aftapning, skal være usagt (se www.vintagemaltwhisky.com/product-tantallan.html )

Hvis det skulle være en Cragganmore, så er oplysningerne fra Vintage Malt jo ikke "korrekte", da der jo står, at det er et af de ældste destillerier i Speyside - det kan man vel næppe kalde et destilleri, der er opført i 1865-69. På daværende tidspunkt var der jo allerede utallige destillerier i dette område.

Men smagningen fejler jo ikke noget - og der er sikkert næsten lige så mange meninger om, hvad indholdet i Tantallan kan være, som der er destillerier i Speyside - eller deltagere i smagningen.

Slainthe - og god fornøjelse

DANSK MALTWHISKY AKADEMI

Flemming Gerhardt-Pedersen

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.269 seconds