- Posts: 4946
- Thank you received: 33
Første danske whisky klar
Link: fpn.dk/mad/vin/article1683560.ece
Vingårdens hjemmeside: www.a7.dk/
Direkte til bestilling: www.a7.dk/shop/?filter=&mode=v&vareID=22
Kilde: JP.dk
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- dongregers
- Offline
- Premium Member
Det var da rimeligt dyrt for en 3 års whisky. 1798,- for en halv liter.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- henrikslaug
- Offline
- Premium Member
- Posts: 113
- Thank you received: 0
Vi har ca. den samme situation, som for en god måned siden, hvor det var Stauning som var i vælten. Gad i øvrigt nok vide, hvordan de glade (ingen undertoner!) købere reagerer på denne nyhed? Hvor går grænsen for hvor meget man kan tage for en flaske vs hvor hurtigt er det ok at hente sit indskud hjem!!!???
Personligt vil jeg gerne støtte alle danske initiativer, men gassen går af ballonen når man for anden gang ser deres kiksede markedsføring. Hvis den reelle pris på Bornholmsk whisky er omkring 1350 kr, så sæt den dog til den pris! Dén med at fordoble prisen når lageret er halveret kommer kun til at betyde, at de brænder inde med 50% af flaskerne - og så er dét whisky-eventyr slut! Og dét vil da være synd...
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- henrikslaug
- Offline
- Premium Member
- Posts: 113
- Thank you received: 0
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Man kan vel i princippet tage den pris man ønsker for sin vare - det er sælger der bestemmer prisen. Heldigvis har man som køber stadigvæk en mulighed at fravælge Jeg gentager nok mig selv - men 3 års whisky man ikke kender kvaliteten af og som har lagret på et rødvinsfad - behøver jeg sige mere?Vi har ca. den samme situation, som for en god måned siden, hvor det var Stauning som var i vælten. Gad i øvrigt nok vide, hvordan de glade (ingen undertoner!) købere reagerer på denne nyhed? Hvor går grænsen for hvor meget man kan tage for en flaske vs hvor hurtigt er det ok at hente sit inskud hjem!!!???
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- WhiskyMadsen
- Offline
- Senior Member
- Posts: 79
- Thank you received: 0
Den var faktisk ganske god, og bestemt på nivau med lignende fra f.eks Alsace.
- Det siger selvfølgelig ikke noget om Whiskyen.
Der er vel også den forskel på dette produkt og på Staunings, at dette faktisk er et færdigt produkt, som nogen står inde for (det sælges i alt fald som et færdigt produkt), og ikke noget som man ikke ved hvordan ender, ud over at det om 3 år er whisky pr definition.
Jakob
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Derovre ta'r man ét skridt ad gangenDe er nogle værre nogen der ovre på Bornholm. Først var det Jeppe Kofoed, som bevægede sig på kanten af lav-alderen og nu er det et "destilleri"...
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- henrikslaug
- Offline
- Premium Member
- Posts: 113
- Thank you received: 0
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slainte Mhath
Søren, MWL
Please Log på or Create an account to join the conversation.
God markedsføring, når nu Mors Dag ligger lige for
Slainte Mhath
Søren, MWL
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- dongregers
- Offline
- Premium Member
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bare den ikke smager af "kvinder over 40 år"....
I så fald vil jeg gerne se se ansigtet på den bedre halvdel til ham der skriver smagnoterne når hun læser dem....
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den Bornholmske Vinbonde beskriver i TV2, sin whisky som en "damewhisky til kvinder over 40 år"
Må heller holde mig væk fra den, er ikke fyldt 40 år endnu
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er der nogen der kan give en anmeldelse ? (prisen er stadig langt over hvad jeg vil betale)
Måske man er så heldig den kommer op til en smagning
Macdeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hilsen
Jens-Erik
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hilsen
Jens-Erik
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Phillipsen
- Offline
- New Member
- Posts: 3
- Thank you received: 0
Vingården fortæller ved lanceringen og på deres web, at whiskyen blev fremstillet af maltbyg fra Bornholm, mæsket og gæret og destilleret to gange på pot-still i 2005....hvilket dog undrer mig, da jeg ved besøg i 2006 blev fremvist et industrielt destilleringsapparat af ejeren, som havde skulle have være brugt til whiskyen. Vingården havde lagt det på vintønder, og der var ikke meget farve, og når man ser resultatet for 3-års produkt, så må der være blandet farve eller karamel i.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tror de bliver nødt til at tage sig lidt sammen derovre på Bornholm, for ellers risikerer de at tabe denne del af deres projekt fuldstændig på gulvet...
Der er et eller andet forkert ved denne whisky.
Vingården fortæller ved lanceringen og på deres web, at whiskyen blev fremstillet af maltbyg fra Bornholm, mæsket og gæret og destilleret to gange på pot-still i 2005....hvilket dog undrer mig, da jeg ved besøg i 2006 blev fremvist et industrielt destilleringsapparat af ejeren, som havde skulle have være brugt til whiskyen. Vingården havde lagt det på vintønder, og der var ikke meget farve, og når man ser resultatet for 3-års produkt, så må der være blandet farve eller karamel i.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Eller også har der bare været en god sjat bornholmsk rødvin tilbage i fadet.Der er et eller andet forkert ved denne whisky.
Vingården havde lagt det på vintønder, og der var ikke meget farve, og når man ser resultatet for 3-års produkt, så må der være blandet farve eller karamel i.
Måske har vinbonden opfundet et nyt produkt.... WINESKY
Slainte Mhath
Søren, MWL
Please Log på or Create an account to join the conversation.
På Sankt george destilleriet fik vi en 18 måneders, der havde havde tilbragt 12 måneder på et vinfad
(læs hele historien her : whiskynyt.dk/index.php?module=ht ... lay&pid=21 )
Macdeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Phillipsen
- Offline
- New Member
- Posts: 3
- Thank you received: 0
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
hvis jeg ikke husker helt forkert var der en artikel i malten, men hvornår det var kan jeg ikke huske men det var om det første der var destilleret på Bornholm, måske kan dma hjælpe.
mvh
chk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Omkrig "pot still" har vi skrevet:
"Destillations"kedlen er en firkantet ståltank, som Jesper Paulsen selv har udviklet". Jeg vil give CHK ret i, at der ikke er tale om en pot still - men et destillationsapparat.
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Phillipsen
- Offline
- New Member
- Posts: 3
- Thank you received: 0
..og pot-still, det var det ikke, ergo falsk markedsføring. Mærkeligt han tør det, men da jeg talte med ham, virkede whiskyproduktionen også mere som en drøm end et ønske om en drøm OG kvalitet.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
(De kunne godt have sat undertekster på det indslag )
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Nu blev det altså Paulsen fra solskinsøen, der kom først, og det er med en stille forventning i kroppen, jeg går ind i den kombinerede café og butik for lige at se sagerne nærmere an, inden rundvisningen på stedet. Den nye whisky står på en hylde ved siden af andre af gårdens produkter, bl.a. bitter, ribsvin og rødvin. Jeg glæder mig til at smage whiskyen, som jeg på forhånd ikke har de store forventninger til alderen taget i betragtning, men det er da godt gået, at vi i DK nu også er på whiskykortet!
Først går turen imidlertid rundt på de udendørs arealer. Jesper Paulsen viser sine 2.9 hektar vinmarker frem og fortæller på klingende bornholmsk om vinstokke, druer, metoder og farer i vinproduktionen. Under rundvisningen, som han krydrer med god humor, giver han indtryk af at være en ærlig og sympatisk mand, der brænder for dét han laver og ikke er bange for at kaste sig ud i nye projekter og eksperimenter.
Lidt senere står vi i vineriet. Gennem en rude kan vi se ind i produktionslokalet, hvor jeg hurtigt får øje på hans destillationsanlæg i rustfrit stål og med høj, slank hals. Det er dette anlæg, han kalder sin pot still. I forrummet/lagerrummet ligger en del tønder, hvoraf nogle indeholder kommende whisky. Fadene, han benytter til sin whisky, er franske egetræsfade, der én gang har indeholdt fransk vin og én gang har indeholdt Paulsens egen vin, som primært er lavet på druesorten Rondo. Han har foreløbig ingen planer om at anskaffe bourbon- eller sherryfade til lagringen. Til gengæld vil han med tiden eksperimentere med røgede versioner, og der vil også blive aftappet ved fadstyrke.
Han fortæller desuden, at han løbende vil øge produktionen af whisky, så han kan sælge til en lavere pris, og han vil ikke afvise, at han på sigt udbyder salg af fade til private. Han siger ligeud, at han ikke har været hverken i Skotland eller andre steder for at besøge destillerier, og at hans viden om whiskydestillation var meget lille, inden han gik i gang og gennem nettet fik detaljeret viden. Med et glimt i øjet kalder han sin whisky for "
Please Log på or Create an account to join the conversation.