Fem studerende ved Bruichladdich Single Malt Academy er færdige med uddannelsen, det er, Ulf Bilting fra Sverige, Marcel Braam fra Holland, Andy Curd fra USA og Martin Diekmann og Werner Schirp fra Tyskland. De har alle sammen været tilknyttet i en periode over 5 dage Bruichladdich Distillery på Islay hvor de har modtaget undervisning med hands-on og bestået eksamen den 7. maj.
Specialsmagning for medlemmer af Maltoppen, hvor vi sammensætter en fler-retters menu hvor whisky indgår både i tilberedelsen og skal drikkes til serveringen. Smagningen finder sted i Søjlesalen på Brydegården - Kratvej nr. 9 - 2760 Måløv og starter kl.18.30
Rygterne har længe villet vide at mange såkaldte "historiske" whiskyfund i virkelighed er forfalskninger fortrinsvis udført i Italien for at slå mønt på det voksende samlermarked.
Som det mærke med suverænt størst samlerinteresse, valgte Macallan at bestille kulstofdatering af nogle flasker på Oxford Universitet for at mane rygterne i jorden.
Men resultatet er nedslående - indholdet af flasker som skulle være over 100 år gamle viser sig at være højst 10 - 20 år gammelt!
Jim Murray skaber en ny spiritus ... I samarbejde med MAC Y præsenter Jim Murray nu en hel ny type spiritus - en blanding af dansk og tasmansk spiritus. DANTAZ.....Two Lands. One Spirit.
Historien om verdens nyeste spiritus, har alt at gøre med det at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det er en historie, der tager sin begyndelse i oktober 2003 på den anden side af Jorden.
Den verdenskendte whiskyforfatter og konsulent Jim Murray, havde lige afsluttet tre måneders maratonskrivning på sin nyeste bog "Whisky Bible 2004", og han var nu på den australske del af sin smage-tour rundt i verden.
Han var kommet til Tasmanien, hvor han studerede de tre whiskydestillerier, som findes der. En aften efter en smagning i Hobart, der er øens hovedstad, blev han fortalt om den nyligt annoncerede forlovelse mellem en lokal skønhed, Mary Donaldson og kronprinsen af Danmark.
Sidste whiskymesse viste at stort set alle udbydere af enkelt fads aftapninger havde meget stor søgning fra de besøgende, og det var tydeligt at fornemme at der nu også blandt forbrugerne er et ønske om at få whisky af højere kvalitet. De sidste 5 år med import af whisky har vist et stigende salg hvert eneste år. For Uisge! har dette givet anledning til overvejelser om hvordan import og udbud til forhandlerne kan styrkes. For at opny en styrkelse af denne position har Uisge! besluttet at overdrage importdelen og forhandlersalget til Qualityworld. Dette vil betyde et større udvalg, da Qualityworld i forvejen har en lang række specialaftappere af høj kvalitet på hylderne.
Ideen om at starte Kilchoman destilleriet på Islay er nu ved at blive til virkelighed. Destilleriet har nu lanceret en ny hjemmeside på www.kilchomandistillery.com, hvor der kan læses mere om projektet.