Avisartikler

Hillhouse Capital overtager Spirits group Loch Lomond

Investerings firmaet Hillhouse Capital Group har købt Loch Lomond af Exponent.
Loch Lomond, og herunder også Glen Scotia og High Commissioner whisky blends, der har en anslået værdi af £400 mill. er solgt til den asiatiske investeringsfirma Hillhouse Capital Group.
De sidste 5 år er eksporten af disse brands steget fra 10% til 70%. For at kunne fortsætte udviklingen mener chief executive Colin Matthews fra Loch Lomond at det er tid til at der skal ske noget nyt. Colin udtaler: "We believe now is the right time to move forward into the next stage of our growth strategy as we look to innovate further, extend our portfolio of brands and continue to expand our international presence, particularly in Asia where Hillhouse has significant experience."

Kilde: BBC

Log-på for at kommentere

Stauning Whisky

Pressemeddelelse:

Stauning Whisky Curious er netop blevet kåret som verdens bedste New Make til World Whiskies Awards 2019 i London.

Det, der I 2005 startede som et hobbyprojekt blandt ni venner i Vestjylland, kulminerede foreløbigt sent i aftes i London.
På World Whiskies Awards 2019, som afholdes af det verdenskendte Whisky Magazine, blev Stauning Whiskys Curious nemlig kåret til verdens bedste produkt i kategorien New Make.

”Det er helt vildt, så vi er selvfølgelig helt oppe og køre. Det er en kæmpe anerkendelse, så vi er både stolte og lykkelige,” siger Hans Martin Hansgaard, medstifter af Stauning Whisky.

”New Make er den rå alkohol, før fadet tilfører sin smag og forvandler råsprit til whisky. Det er fingeraftrykket fra vores destilleri, vores mest afslørende produkt, og derfor er det en pris, som virkelig er et skulderklap til vores håndværksmæssige kvalitet og vores måde at lave whisky på. At vinde en pris som denne er en anerkendelse af alle de anstrengelser, vi gør os - at det betaler sig, og at det kan smages i de færdige flasker. Curious er ikke som andre whisky. Den minder meget om mezcal, men har et fantastisk nordisk præg. Den er skøn, som den er, men gør sig også godt i cocktails eller nedkølet som en snaps til smørrebrødet.”

Læs mere …

Log-på for at kommentere

Derfor er det godt med vand i whisky

Videnskab.dk har en artikel omkring hvorfor der er mere duft og smag i whisky hvor der er tilsat vand.

Svenske forsker har lavet nogle undersøgelser hvad der sker med guajakol-molekylerne når alkohol mængden nedsættes.

Duftstofferne der ligger i overfladen frigives nemmere ved 40% end ved 59% f.eks.

Læs hele artiklen her:

Vand i whisky

Log-på for at kommentere

Irsk whiskey-ambassade er åbnet i Tivoli

Pressemeddelse:

I påskedagene smug-åbnede Tullamore Smugkroen i Tivoli, og dermed rykker et spændende stykke Irland ind i forlystelsesparken. Internationalt er det første gang, at Tullamore D.E.W. udpeger en ’ambassade’.


Nu er dørene åbnet til Tullamore Smugkroen i Tivoli – et ganske særligt samarbejde, der sikrer en førsteklasses oplevelse for det whiskey-elskende danske publikum.

”Der har gennem mange år været en utrolig stærk tradition for irsk kaffe i Danmark. Det ser vi også på salget af Tullamore i Danmark, som sælger næsten to ud af tre flasker irsk whiskey her i landet,” siger Jens Tholstrup, der er Brand Manager hos Tullamore i Danmark, og fortsætter:

”Derfor ønsker Tullamore og Tivoli nu at give danskerne et unikt og eksklusivt sted, hvor man kan få det lille ekstra, som gør oplevelsen helt specielt. For at sikre danskerne verdens bedste irske kaffe, har den amerikanske bartender Ray McIntosh været i København og uddannet de dygtigste bartendere i kunsten at lave den perfekte irske kaffe.”

Læs mere …

Log-på for at kommentere

Godt Nytår 2015

Året er ved at være ved vejs ende. Derfor vil Whiskynyt ønsker jer alle et rigtigt godt nytår og håber at 2015 bliver et godt whisky år.

Tak til alle der har deltaget på whiskynyt, passiv som aktiv trods stor konkurrence fra andre sociale medier.

Der skal også lyde en stor tak til alle importørerne i Danmark. Trods hård konkurrence fra køb af flasker i udlandet er der komme en hel del rigtig spændende aftapninger til landet. Så vi håber alle importører, store som små fortsætter med at finde gode flasker og kæmper for at få disse til Danmark.

Whiskylandkortet i Danmark ser rigtig spændende ud for fremtiden. Kapaciteten udvides på nogle af de eksisterende destillerier og nye skyder op. Det vare ikke længe inden der kan afholdes en whiskysmagning med dansk whisky (fra flere end 3-4 destillerier).

Og så lige en opfordring til specielt nogle af de skotske destillerier..

Kunne I ikke begrænse mængden af NAS aftapninger.. Synes efterhånden at markedet er ved at blive oversvømmet af mere eller mindre ligegyldige NAS aftapninger. Og specielt når prisen presses i vejret.

Log-på for at kommentere

Glenfiddich Whisky Corner i BorderShop Puttgarden

Pressemeddelelse: Internationale topwhiskyer på vej til danske forbrugere – ad bagvejen

Scandlines åbner onsdag den 27. november et internationalt anlagt Glenfiddich Whisky Corner i BorderShop Puttgarden. Her kan rejsende købe eksklusive whiskyer, der ikke fås i den danske detailhandel.

Da der for nyligt blev solgt en flaske Balvenie 50 Years til en kvart million danske kroner, var der kun en enkelt flaske til salg i hele Norden.
Men nu får danskere på jule- eller skiferie mulighed for at købe whisky helt tilbage fra 50’erne og 60’erne, når BorderShop i Puttgarden slår dørene op for det nye Glenfiddich Whisky Corner. Her kan rejsende også få en eksklusiv oplevelse med masser af avanceret whisky-viden på TV, iPads og instruktive opstillinger samt fra det specialuddannede personale.

Modsat i resten af Danmark kan man her købe Glenfiddich Vintage helt tilbage fra 1955 – og også fra ’58, ’59 og ’64. Priserne starter omkring 23.000 pr. flaske og slutter over 46.000. Kan man nøjes med en 19 år gammel Glenfiddich, slipper man med 700 kroner og får så oven i købet lagring på fx rødvins- eller madeira-fade.

Ønsker man at investere i fx en 25 år gammel Balvenie, kan man også glæde sig over de toldfri priser, hvilket vil sige 2.200 kroner for en Triple Cask.

Læs mere …

Log-på for at kommentere

Duffer's Avatar
Duffer replied the topic: #29646 10 years 5 months ago
Citat:
"får så oven i købet lagring på fx rødvins- eller madeira-fade."

Er lagring på vin og madeira fade nu blevet en bonus?.
Jeg har altid set det som et ofte forgæves forsøg på at rette en "whisky gone wrong" op på et salgbart niveau - enkelte forsøg til karakteren tilfredsstillende...

Whiskynyt.dk med nyt design..

Langt om længe fik vi taget os sammen til at få re-designet whiskynyt.dk

Vi har bestræbt os på at gøre det simplere end før. Hvis der er uhensigtsmæssigheder eller ting I kunne tænke jer blev lavet om, så skriv gerne til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det er sådan at vi har kunnet få alle brugernavnene med over, men da passwords er kryptere har det ikke kunnet lade sig gøre at få disse med over.

Så for at kunne logge på, skal der bestilles et nyt password.

Ved at angive din email adresse sender whiskynyt.dk et Kendetegn som sammen med dit brugernavn gør at du kan oprette et nyt password.

Hvis du får problemer med dette, så skriv endeligt til os via mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Lars & Niels

Log-på for at kommentere

Nyt dansk whisky (& rum) magasin

Pressemeddelelse:

Whisky&Rom Magasinet

Vi har i mange år leget med ideen til dette nye Whisky & Rom magasin.

Vi synes at de mange whiskyinteresserede fortjener et magasin skrevet på dansk. Et magasin som også går lidt tættere på vore egne nye danske whisky destillerier. Der er efterhånden også mange som interesserer sig for rom og de skal heller ikke snydes.

Læs mere …