- Posts: 895
- Thank you received: 11
Julekalender 2023
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dagens dram er en blend fra Cadenheads på 20 år og på 46%
Grunden til at jeg købte den var at Steffen havde en 12 års med i 2019 som jeg var ret begejstret for.
Det undre mig dog at ingen af jer kunne finde grain noter. Dennis var dog omkring på nogen af noterne.
Attachment 20230922_175737.jpg not found
Attachment 20231213_205728.jpg not found
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Starter i den frugtige afdeling, efter lidt tid synes jeg der kommer lidt lak, fernis og maling.
Skarp i smagen, tror den er meget ung. Brænder i munden og er kort, men intens i smagen.
Efter noget tid i glasset er det mere noget “aggressiv” vekao i duften.
Spritten har aftaget lidt i smagen, men synes stadig lidt kort.
58% og gætter på at det er en dansk whisky, f.eks. Moesgaard på 3 år
80 point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Kirsebær, blommer, træ, dufter ok, tørrede figner, karameliseret sukker, der er en eller anden duft der siger mig at det her ikke er en whisky.
S. Blommer, mørke frugter, træ, smager ikke rigtigt, gætter på en calvados eller armagnac af en eller anden slags, men jeg kan egentlig meget godt li den.
20år
55%
86/100 point
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Hurra, smagsløgene er delvist tilbage! Det skal fejres med en dram:
Duft: Valnød og hasselnød i en træet sherryoplevelse. Mørkt, krydret træ og masser af cornflakes. Dufter dejligt. Ikke vildt kompleks men rar og tydelig. Her er både lys og mørk chokolade. Kakaopulver og Snickers.
Smag: Ungt, tydeligt sherryfad med tanniner, brun farin og nødder. Og noget let råddent som mosevand i kulkælderen. Også noget vinøst, som leder mig væk fra de mest velbetrådte stier. Kunne godt være ikke-skotsk, yngre sherrywhisky fra Danmark... På grund af mosevandet, der er trængt ind i kulkælderen vælger jeg dog alligevel at byde på:
Tobermory, 8 år, 50%
87/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
næse, noget let vinøst, afløst af sherryfads noter, brændt sukker, noget stearinlys(!)
smag/finish blødd rund sherry til at starte med, olorosso sherry bid i slutningen. tænker det sikkert er et 2nd fill sherry fad på omkring de 15år
Alkoholmæssigt er vi ikke så højt, og det ku godt lede tankerne hen noget 46%
Mit gæt
Glendronach
15år
46%
Olorosso
85 point
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Sherry whisky. Høj alkohol. Ret krydret i smagen. Jeg er faktsik nødt til at tilsætte lidt vand. Der sker ikke tit. Så bliver den ret lakrisset. Næsen er stadig ikke i topform, men det går fremad:
ABV 62
Alder 13yo
Destilleri Bunnahabhain
Rating 87/100
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
I er helt væk fra vinduet
Har vi en indbygget præmie for at gætte alder, længst væk fra det faktiske?
Så er Niels med i kapløbet, 25 års dif.
Men dagens dram er også ganske atypisk, grain på sherry.
> Lading <
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Kraftfuld, bourbonfad, vanilie, gran, stærk, markant udtørende i mundfornemmelse, ristet toastbrød, jo længere tid den er i glasset jo mindre interesant er næsen, østrisk hasselnød snaps, startede på omkring 87p men efter lang tid i glasset lander jeg på 85p, omkring 15y, Glenloosie,
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Starter skønt på næsen af støvet halm, harpiks og mentol.
Smagen passer umiddelbart meget godt på duften, fortsætter i samme stil og spritten ligger på siden af tungen.
Efter noget tid i glasset, går duften over i noget træt Calvados, men på den gode måde med noget kold sauna.
Smagen er lige til, simpel men lækker.
50% Teaninich på en 17 år. 87 point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næsen er ved at være sat på igen. Denne her kan jeg dufte og førsteindtrykket er lidt vinøst. Lakrids. Den kradser lidt. Det vinøse er ret fremtrædende så det er lige før jegh hælder til en eller anden form for finish. Det er bare ikke oplagt for mig hvad slags finish det er. Den virker også lidt let i det, så jeg hælder lidt til irsk. Måske en Green Spot. I finishing får jeg en hel del æblejuice. Calvados agtig. Nu får jeg en hviledag i morgen så jeg håber næsen er hlet klar på søndag
ABV 57%
Alder 13yo
Destilleri : Green Spot CLB
Rating: 84/100
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Vanilje, høj alkohol, træ, nyslået græs, solbær, brombær, bliver bedre og bedre jo flere gange jeg dufter til den, sukker, kyskager, udemærket.
S. Sød, fersken, lavere, alkohol end på næsen, lidt medicinsk, smager egentlig ok, nem og drikke men mangler lidt dybde, meget ensformigt, gætter på en Hazelburn
15år
46%
86/100 point
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Duft: Så er der vingummi til folket! Sådan en voldsom og dejlig frugtudladning får mig til at tænke japansk eller irsk... Engelsk vingummi, Matadormix-vingummi. Frisk pære, ananas, mango, kiwi, æble og papaja serveret på et sølvfad. Overvældende og smukt! Skumbananer og marcipan.
Smag: Frugten er lige knapt så frisk og balstyrisk i smagen. Her er bourbonfadet i aktion. Friskt træ, pære og kiwi. Grøn og hvid vingummi løber sammen ned ad de grønne bjergsider. Med lang tid i glasset fornemmes noget let saltet samt røget lakrids. Jeg overgiver mig. En skøn og charmerende dram.
Denne overflod af frugt og vingummi har jeg tidligere smagt i Nikka Coffey grain fra SMWS, så jeg gætter på japansk whisky, og hvis jeg skal pege på ét destilleri, bliver det:
Yoichi, 10 år, 48%
90/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg var voldsomt imponeret over så meget duft i en 4-6år gammel whisky.
Men den er jo også japansk, så der gælder vel lidt andre regler.
OG positivt at den også er over 40%
Lars ramte procenterne lige i r.... Har du smagt den før Lars?
Den var i øvrigt særdeles rimeligt prissat.
Kanosuke
48%
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Og hvad er det så???, meget mærkelig næse, virker på ingen måde bekendt, mærkelig sprit med markant træ indsprøjtning, terpentin, maling a la den man malede både med før i tiden, men der ligger også lidt guf bagved, hvis det er whisky er det måske noget Virgin oak, jeg kan jo normalt godt lide meget træ, men denne er altså lidt spøjs, efter lidt tid kommer noget brændt halm, 53%, jeg var sådan begyndt så småt kunne lide næsen men smagen brager også frem med en skæv sødme og mærkelig profil, 85p, dybt forvirret over denne indtil det slog mig at det nok er en grain, gæt på Invergordon 30y
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Grain whisky, sprittet river lidt i næsen, kokos, pære, maling og fortynder, dufter nogenlunde, dufter af grain whisky med lidt alder.
S. Bourbon?, nu er jeg forvirret, smager lidt af bourbon, men er alligevel sødere, ud fra duften er jeg ellers sikker på det er en grain, Men smagen trækker mig i en anden retning, sprittet, lidt tynd i smagen, sød kokos, gættet bliver en North British
30år
49%
81/100 point
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Friske valnødder, syrlige æbler og accetone er det første der rammer næsen.
Smagen er i grain afdelingen, men i en moderat udgave. Lakrids, lak og lim er de dominerende noter.
Kan egentlig godt li' denne her og synes den minder mig om 22 år gammel Cambus på 44%
85 point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Duft: Marcipan og lak. Grainwhisky!! Lim, hvid peber, vanilje og savsmuld.
Smag: Bourbonfad med vaniljen drivende. Igen lim men her i smagen klæber også gult æble, overmoden klementin og fersken på dåse til oplevelsen. Lidt parfumeret og temmelig bourbonagtig især i eftersmagen.
Fadet har ikke helt overtaget whiskyen. Der er ikke så meget schwung eller dynamik i denne dram...
Gæt: North British, 31 år, 45%
82/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse, Kakao, bourbon fads noter, sød cremet
Smag/finish, Lidt brændte noter, og lidt umodent. men også blød rund. Og så er der en vinøs note også
Lækker men drillende. Tænker det måske er et STR fad
7 år
STR fad
Ardnamurchan
85 point
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
I gætter helt vildt godt
31yo North British aftappet af Limburg til dette års festival
www.whiskybase.com/whiskies/whisky/231127/north-british-1991-wf
Attachment IMG20231216121331.jpg not found
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det første der rammer næsen er råd, rådne æg og svovl, eller bare duften af et uheldigt restarent besøg.
Smagen er sur med et landligt præg. Når det så er sagt, så skal der meget til før jeg ikke kan kapere disse noter.
Efter noget tid i glasset, er det stadig gummi norterne af friske nye vinterdæk der rammer næsen, men med et sødt tvist. Det søde kommer lidt frem i smagen, men det er stadig en sur/sød dram. Den er ikke for alle.
56% Tobermore, fra et vildt sherry fad på en 16 år.
87 point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Starter lige med at tjekke om det kan være en "snyde" grain whisky
Næse, krydrede træ noter, oldschool oveni
Smag/finish, meget krydret, anderledes end noget jeg kan huske jeg har prøvet i lang tid. Den har lidt af samme tørhed some et STR fad
84 point
12år
50%
Et eller andet speyside ting.
Dufftown?
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Sherry noter, men med lidt krudt inde over, bacon chips, sæbe, brænder lidt i halsen, 57%, måske føles det markant fordi den smages relativt tidligt på dagen
Var til at starte inde på om det kunne være et mærkeligt fad men det er vist bare sherry, tung sherry, men lækker sherry dram, prøver lige med lidt vand, kandis, 17y, chewey, jeg kan rigtig godt lide denne type dram
men lige nu når jeg sidder og leder efter noter finder jeg den lidt kedelig,
Kunne være noget, 88,5p, Glendronach
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Duft: FØJ FOR POKKER!!
Svovl, gummi, babybræk. Frygtelig start for denne dram! Jeg skal love for, at vi testes på alle måder i denne kalender. Bagved vederstyggeligheden prøver overmodne frugter at kigge frem. Sammen med rådne æg.
Smag: Ikke så slem som duften, men men men... Gummi og svovl sammen med barbecue-grillkrydderi. Marineret kød på grillen. Grillmasteren er drivvåd af sved og lugter. Hvad der det dog for noget, dét her?? Skal have 20-30 minutter i glasset for ikke at være direkte uhyggelig. Denne dram ville faktisk skræmme mig til Halloween. Langt væk fra kommer en smule lakridsrod og ingefær, men det er slet ikke nok til at formilde oplevelsen af denne væske, der aldrig skulle have været på flaske. Jeg er ked af at være så hård i anmeldelsen, og jeg ved ikke, om jeg har fået en sample, der er off, men dette er én af de dårligste whiskyer, jeg nogensinde har fået.
Gæt: Macduff, 17 år, 50%
50/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Kommer i tanke om at jeg på et tidspunkt smagte en Ben Nevis tror jeg det var hos Dennis der var helt knækket som denne.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.